חדש: שמני הזית של יקבי עמק האלה

השמן מופק בכבישה קרה, על ידי לחיצה והידוק בבית בד בשיטת הסינולאה. רמת החמיצות של השמן עומדת על % 0.3, שיעור המעיד על רמת איכות הגבוהה ביותר – "כתית מעולה". השמן מיושן במשך חודשיים, ולאחר מכן נאטם בבקבוקים

לאחר שהפכו שם נרדף לאיכות בענף היין, פונים יקבי עמק האלה לענף שמן הזית, ומתחילים לגדל ולייצר באופן עצמאי שמן זית מהרמה הגבוהה ביותר – לפחות על פי דבריהם.
היקב שוכן למרגלות קיבוץ נתיב הל"ה, בלב עמק האלה התנ"כי.

שמן הזית של יקבי עמק האלה מורכב משלושה זני זיתים הגדלים באזור הכרמים: סורי – המאופיין בטעם וארומה חזקים ומתיקות ומרירות באותה מידה, נבאלי וברנע – המאופיינים בטעם פירותי חזק וחריף במקצת.

השמן מופק בכבישה קרה, על ידי לחיצה והידוק בבית בד בשיטת הסינולאה. רמת החמיצות של השמן עומדת על % 0.3, שיעור המעיד על רמת איכות הגבוהה ביותר – "כתית מעולה". השמן מיושן במשך חודשיים, ולאחר מכן נאטם בבקבוקים. המסיק כולל בין 2,000 ל-4,000 ליטר שמן בשנה.

את שמן הזית האיכותי של יקבי עמק האלה ניתן להשיג במרכז המבקרים של היקב בלבד.
ללקוחות מוצעים שני גדלים: מארז של 500 cc, במחיר מומלץ לצרכן של 35 ₪, ובקבוק של ליטר וחצי במחיר מומלץ לצרכן של 97 ₪.
השמן מיוצא לשווקים בחו"ל, וזוכה להצלחה רבה בעיקר בקרב קהל הפרימיום היהודי באירופה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר