לאחר שהפכו שם נרדף לאיכות בענף היין, פונים יקבי עמק האלה לענף שמן הזית, ומתחילים לגדל ולייצר באופן עצמאי שמן זית מהרמה הגבוהה ביותר – לפחות על פי דבריהם.
היקב שוכן למרגלות קיבוץ נתיב הל"ה, בלב עמק האלה התנ"כי.
שמן הזית של יקבי עמק האלה מורכב משלושה זני זיתים הגדלים באזור הכרמים: סורי – המאופיין בטעם וארומה חזקים ומתיקות ומרירות באותה מידה, נבאלי וברנע – המאופיינים בטעם פירותי חזק וחריף במקצת.
השמן מופק בכבישה קרה, על ידי לחיצה והידוק בבית בד בשיטת הסינולאה. רמת החמיצות של השמן עומדת על % 0.3, שיעור המעיד על רמת איכות הגבוהה ביותר – "כתית מעולה". השמן מיושן במשך חודשיים, ולאחר מכן נאטם בבקבוקים. המסיק כולל בין 2,000 ל-4,000 ליטר שמן בשנה.
את שמן הזית האיכותי של יקבי עמק האלה ניתן להשיג במרכז המבקרים של היקב בלבד.
ללקוחות מוצעים שני גדלים: מארז של 500 cc, במחיר מומלץ לצרכן של 35 ₪, ובקבוק של ליטר וחצי במחיר מומלץ לצרכן של 97 ₪.
השמן מיוצא לשווקים בחו"ל, וזוכה להצלחה רבה בעיקר בקרב קהל הפרימיום היהודי באירופה.