יום העצמאות – בשר, בשר ועוד בשר

כמה קונים? איך לחשב?
כמות ממוצעת – 350 גר' בשר למבוגר.
200 גרם לילד.

מתי קונים?
כמובן שהכי טוב לקנות באותו יום בשר טרי, אבל אם לא יוצא – לקנות יום יומיים קודם. סטייקים וצלעות אפשר לשמור במקרר. בשר עדין יותר כמו עוף לסוגיו, קבב, המבורגר – להקפיא.

איזה דגש לשים?
שוקיים כבש, שישליק – לקנות רק אם בטוח שהבשר טרי והכבש צעיר; אחרת ייצא יבש.

מה קונים?
הבשר הטוב ביותר והמומלץ לעל האש:
קבב בשר.
המבורגר – להקפיד שיהיה 100% אנטריקוט ונעשה במקום.
כנפיים, חזה עוף, לבבות.
פרגיות – יש להקפיד על חיתוך נכון של הפרגית, כך שמקבלים נתח עסיסי ומיוחד שלא דומה לפרגית הקנויה. שווה לבדוק.
פילה
שיפודי כבש
סטייק אנטריקוט.
כדאי לנסות: אונגלה (סרעפת בקר) נתח עסיסי במיוחד שמתחיל לקבל את הכבוד הראוי לו על המנגל.
צלעות אחוריות של כבש – מעדן פחות מוכר של הכבש. הנתח מגיע עם עצם נוחה להחזיק אותו.

איך לסחוב?
את הבשר הקפוא עדיף להוציא כמו שהוא לפני הנסיעה. הוא יפשיר לאט לאט. את הבשר הקר עדיף להשאיר בקירור עם קרחוניות או צידנית השומרת על קור.

ומה עם המנגל?
לפחמים לוקח בערך רבע שעה להיות מוכנים. ברגע שהם הופכים את צבעם משחור לאפור הפחמים מוכנים.
חשוב: לחמם את הרשת לפני הכל, וברגע שהיא חמה לעבור עליה עם בצל טבול בשמן זית. לתת לרשת עם השמן להתחמם, ואז לשים את הבשר.

כמה זמן?
אין חוקים, כל אחד לפי טעמו – מ- medium ועד well done,
ומאאד תלוי בעוצמת האש וגודל המנגל.
טיפ: בהכנת סטייק – יש לשים את צדו השני של הסטייק על המנגל חצי מהזמן שנדרש לצידו הראשון. כך הבשר לא יתייבש.

מתי לתבלן?
בשר טוב לא צריך לתבלן, אפשר להוסיף מלח גס ופלפל כאשר מוכן.
אם חשקה נפשכם בתיבול מעבר לכך, ניתן להכין תיבול ביתי משמן זית ופפריקה, או לקנות באטליז כמו זה של חינאווי.

טיפים נוספים:
אם עושים קבב בבית – יש לטחון את הבשר, להוסיף פטרוזיליה, כוסברה ותבלינים.
מרינדה לפרגיות (עבור קילו פרגיות) – להשרות את הפרגיות יום לפני בשמן זית, שום ותבלינים (פפריקה] תבלין סטייק), או לקנות תערובות מוכנות.


נג'יב חינאווי הנו דור שלישי לקצביית חינאווי הידועה מיפו – עכשיו גם ברח' קרליבך 25 בתל-אביב.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה