כיצד לשדרג את שולחן החג?

קל לעצב שולחן עם תקציב גבוה, אך העיצוב קשה יותר בתקציב מוגבל. ובכל זאת ניתן לעצב את שולחן החג קצת אחרת, עם הרבה יצירתיות, כך שיראה חגיגי ועשיר, ולהפתיע את האורחים עם שילוב פרחים, נרות ואביזרים נלווים נוספים, כך ששולחן החג ישודרג ויראה כ"חגיגה" הרמונית, כולל התאמת צבעים וצורות, טרנדים אחרונים ואופנתיים בתחום העיצוב ועוד. זכרו – אנחנו קודם כל "אוכלים בעיניים". המראה והתפאורה של הארוחה חשובים בדיוק כמו הטעם ולבטח יוסיפו לטעמה ולאווירת החג!

כמה טיפים לשדרוג שולחן החג:

• מומלץ לארגן את השולחן יומיים מראש ולא בערב החג, כך ניתן לתכנן הכל בקפידה ולהתבונן בשולחן מספר פעמים. ניתן לארגן אזור אחר לסעוד בו לבני המשפחה במהלך היומיים של ארגון ועיצוב השולחן.
• יש לתכנן מראש את השולחן על פי מספר האנשים המוזמנים לארוחה, כך שיהיה מקום לכולם.
• לא חייבים שכל הכיסאות סביב לשולחן יהיו זהים, אך לפחות שיהיו זהים בגובהם ומותאמים ליושבים על פי גילם – למשל, להתאים לילדים כסאות גבוהים יותר.
• על השולחנות, לעומת זאת, להיות בגובה זהה. שולחנות לא מותאמים נראים רע וגם פוגמים בעיצוב. רצוי לרכוש שולחנות מתקפלים זולים לאירוח. זה הרי העיצוב על השולחנות שיקבע את האווירה ולא סוג השולחן.
• חשבו מראש מה הסגנון שתרצו לעצב בו את השולחן: סגנון כפרי, קלאסי, רומנטי, עתיק וכד'.
• בחירת הצבעים המובילים בעיצוב השולחן – רצוי לבחור שני צבעים מובילים למשל: לבן וזהב או לבן ואדום או כחול וירוק וכד'. המעוניינים בשולחן יותר "חי", יכולים לבחור במשפחה של צבעים כמו: משפחת הצבעים החמים – לבן, כתום וצהוב חום או משפחת הצבעים הקרים – כחול, ירוק וטורקיז. ישנם צבעים כמו כסף וזהב שניתן לשלב עם שתי משפחות הצבעים.
• כדאי לבחור את הצלחות, הכוסות והסכו"ם בהתאם לבחירת הצבעים או להפך, על פי צבע הצלחות לבחור את הצבעים של המפה והאביזרים לעיצוב השולחן.
• יש להחליט מראש על האביזרים לעיטור השולחן: מפה, פרחים מיובשים בגוון אחד או פרחים טבעיים, עציצי פרחים מיניאטוריים, מפיות, פמוטים, כדורי זכוכית וכד'.
• המפה לא חייבת להיות כזו שקונים במחיר גבוה. ניתן לרכוש בד יפה בחנות בדים, לתפור את השוליים ולשלב לאורך השולחן אביזרים ובדים שישדרגו את המראה. גם את המפיות ניתן ליצור מאותו בד. אפשר פשוט לרכוש מפיות ניר יפות בצבע התואם למפה. ניתן לשלב גם סרטי בד רקומים או חוטי קש ורפיה צבעונית לתוספת גוון, בעזרתם ניתן לקשור את המפיות האישיות או להניחם על השולחן.
• יש לשים לב לגימורים ולפרטים הקטנים, אך לא להעמיס. רצוי להחליט על שניים שלושה אביזרים בולטים. כל המוסיף גורע. עדיף שהעיצוב יהיה ברור ואלגנטי מאשר עמוס מידי. כאשר העיצוב עמוס, לא שמים לב לכל הפרטים והם "נבלעים" אחד בשני.
• כדאי לזכור כי אם מעוניינים להשאיר סידור פרחים על השולחן לאורך הארוחה יש לעצב אותם בסידור נמוך לאורך ולא גבוה כך שלא יסתירו לאורחים. לחילופין, ניתן לעצב סידורי פרחים בגביעי זכוכית גבוהים ודקים, כך שבנית העיצוב לגובה לא תפריע לאורחים.

טיפים קטנים נוספים:
• במידה ויש שביל וחצר בכניסה לבית, כדאי להוסיף לייחודיות ואווירת החג על ידי הדלקת נרות חוץ המסמנים את הדרך לבית.
• כדאי לדאוג שהשירותים יהיו נקיים ערוכים עם נייר טואלט, סבונים ריחניים ומגבות תואמות.
• זכרו שילדים קטנים מאבדים סבלנות מהר. במידה ואתם מארחים משפחה עם ילדים קטנים, רצוי להכין פינה בסלון, או את אחד החדרים עם צעצועים ופעילות לילדים, בכדי שלא יפריעו לשאר בני המשפחה והידידים החוגגים.

ליז ספארק היא מנהלת האירועים ומעצבת ממלון פסטורל, כפר בלום






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה