כיצד לשמור על המשקל בחג הפסח?

מצה אחת שווה לשתי פרוסות לחם, אך אינה משביעה כמו לחם. כדאי לצמצם ככל הניתן את כמות המצות. אפשר לאכול חצי מצה כתחליף לפרוסת לחם או פשוט לבחור במצה קלה, המכילה פחות קלוריות

חג הפסח, הקרב ובא עלינו לטובה, מציב מכשולים רבים בפני כל מי שחושש למשקלו ולגזרתו.
כידוע, בחג הפסח עולים בקלות במשקל והסיבות לכך הן רבות:
הארוחות הגדולות, המתחילות בארוחת ליל הסדר ונמשכות במהלך החג, המצות, הבישול המצריך שימוש בהרבה ביצים, אגוזים ושומן.

להלן כמה עצות שיעזרו לכם לעבור את החג מבלי לעלות במשקל:
מצות – מצה אחת שווה לשתי פרוסות לחם, אך אינה משביעה כמו לחם.
כדאי לצמצם ככל הניתן את כמות המצות. אפשר לאכול חצי מצה כתחליף
לפרוסת לחם או פשוט לבחור במצה קלה, המכילה פחות קלוריות.

שתייה – מומלץ להרבות בשתייה לא ממותקת, 8-10 כוסות מים ליום או חליטות
צמחים. המים עוזרים לעיכול, מורידים את תחושת הרעב ומסייעים במניעת עצירות. הזהרו גם ממיצים טבעיים, המכילים כמות רבה של סוכר. 

 יין – שימו לב לכמות היין שאתם שותים (כוסית יין מכילה כ- 100 קלוריות).
מומלץ להגביל את כמות היין ל 1-2 כוסיות בלבד ולהעדיף יין אדום יבש .

הימנעו ממאכלים מטוגנים, והשתדלו לבחור בכל מנה רק פריט אחד: בשר או עוף, תפוח אדמה או אורז, לפתן או עוגה.
תוספת של ירקות חיים ומבושלים תמיד רצויה, ויכולה אף לעזור בפעולת העיכול.

ביצים – מאכלי פסח רבים מכילים הרבה ביצים. ביצים עשירות בכולסטרול
ושומן ולכן מומלץ להגביל את הכמות לביצה אחת ליום.

מומלץ לא להגיע רעבים לארוחת החג – כשרעבים אוכלים יותר וללא אבחנה.
ביום ארוחת החג כדאי לאכול ארוחה חלבית קלה אך משביעה (מצה קלה עם גבינה, יוגורט דל שומן עם פרי).

אפשר לעזור למארחת בהגשה ובפינוי הכלים – כך תנועו יותר ותאכלו פחות.

כדאי לנצל את ימי החג לטיולים ולפעילות גופנית – כך ניתן למנוע זלילה מול
המקרר, לשרוף יותר קלוריות, וכמובן לשמור על הבריאות.

תפריט דיאטטי לערב חג הפסח (כ- 1,600 קל'):
ארוחת בוקר:
½ מצה או 1 מצה קלה עם 2 כפות גבינה עד 5%
ירקות חיים
שתייה ללא סוכר

ארוחת ביניים:
מנת פרי

ארוחת צהריים:
סלט ירקות או ירקות מבושלים או מרק ירקות
מצה או 2 מצות קלות
2 כפות גבינה 5% שומן או 4 פרוסות פסטרמה או קופסא טונה במים
¼ אבוקדו או כף חומוס/טחינה או כף מיונז לייט

ארוחת ביניים:
יוגורט עד 3% שומן ללא פירות וללא סוכר או פרי

ארוחת ערב:
כוסית יין 150 מ"ל
½ מצה
כפית חרוסת
½ ביצה
מרק עוף צח עם קניידלה אחד
קציצת דג "גפילטע פיש" קטנה
סלט חסה וירקות חיים עם כפית שמן זית
ירך עוף ללא עור או פרוסת בקר דל שומן (כתף/ פילה מדומה) או דג אפוי
½ כוס אורז או תפוח אדמה אפוי בינוני
כוס סלט פירות או לפתן פירות ללא סוכר או פרוסת עוגה דקה (30 גרם)
שתייה ללא סוכר

חשוב לשתות 2 ליטר מים לפחות ליום, רצוי לשתות מים לפני כל ארוחה.
להימנע משתייה ממותקת ומיצים טבעיים.

שירה ג'יביליק סולו היא דיאטנית קלינית – יערות הכרמל – אחוזת בריאות וספא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר