כיצד לשמור על מערכת עיכול תקינה?

מערכת העיכול ומערכת העצבים קשורות אחת לאחרת באופן הדוק ולפיכך המצב הנפשי שלנו מושפע מהקיבה והמעיים
סוזן באוורמן, דיאטנית קלינית בחברת הרבלייף, אומרת כי אורח החיים משפיע על תקינת מערכת העיכול. אם נדאג לאכול כמו שצריך ולבצע פעילות גופנית באופן שוטף, נוכל לשמור על מערכת עיכול בריאה. היא מציעה דרכים שיעזרו לשפר את מערכת העיכול

שמירה על מערכת עיכול בריאה מבטיחה ספיגה יעילה של רכיבים תזונתיים בגוף ומאפשרת לו להפיק מכל ביס את מירב התועלת. רובנו מוצאים עצמנו מתלוננים על תפקוד לא תקין של מערכת העיכול. תלונות על אי סדירות ביציאות, נפיחות, עצירות, שלשולים ותחושת מלאות, הן ת נפוצות ביותר.

יש לזכור כי קיים קשר ישיר בין מה שאנו מכניסים לפה לבין מערכת העיכול שלנו. בנוסף, מערכת העיכול ומערכת העצבים קשורות אחת לאחרת באופן הדוק, ולפיכך המצב הנפשי שלנו מושפע מהקיבה והמעיים. למערכת העיכול יש תקשורת שוטפת עם המוח שלנו. בערך 60% ממערכת החיסון שלנו ממוקמת באזור מערכת העיכול, והתאים במערכת העיכול מגנים על גופנו מפני חיידקיים רעים או ויראליים, שעלולים לגרום למחלות. לפניכם  טיפים  ועצות כיצד לשמור על מערכת עיכול בריאה ותקינה.

שתייה מספקת – מים חיוניים לכל תפקודי החיים, אבל יותר מכל הם חשובים גם למערכת העיכול. מכיוון שסיבים מסיסים מתמוססים במים, חשוב לשתות כמות מספקת על מנת שמערכת העיכול תתפקד כמו שצריך. בנוסף, מים עוזרים ביצירת מיצי עיכול ורוק, והם מובילים חומרים מזינים לתאים השונים בגוף. הקפדה על שתייה מספקת של מים תעזור לכם לשמור על מערכת עיכול בריאה.

פעילות גופנית תורמת לעיכול והפחתת לחץ – עוזרת להפיג מתחים, להגביר תנועתיות מעיים ולחיזוק איברים פנימיים. בזמן פעילות גופנית השרירים מתכווצים, שרירי המעיים מומרצים, וכתוצאה מכך האוכל נע בתוך מערכת העיכול.

אכילה מספקת של סיבים תזונתיים – קיימים שני סוגים של סיבים: סיבים מסיסים וסיבים לא מסיסים. שני הסוגים תורמים לבריאות מערכת העיכול, אבל בצורה שונה. אחד הגורמים שמשפיעים בצורה הטובה ביותר על מערכת העיכול, הוא אכילה מספקת של סיבים תזונתיים.

סיבים מסיסים – נמצאים במזונות כמו תפוזים, תפוחים, שעורה, שיבולת שועל ושעועית. בגלל היותם מתמוססים חלקית במים ויוצרים מרקם של ג'ל, הם עוברים פירוק חלקי במעי הגס. להבדיל מסיבים בלתי מסיסים, הם מאטים את מעבר המזון במערכת העיכול, מה שמאט את ספיגת הסוכר מהמזון, ומסייע באיזון רמות הגלוקוזה בדם. הסיבים המסיסים גם משמשים כמזון לחיידקים ה'ידידותיים, הנמצאים במעי הגס ומגדילים את המסה שלהם. הם מסייעים ביצירת ויטמינים מסוימים, ומגנים על מערכת העיכול מפני פולשים. על מנת לשמור על תפקוד טוב של מערכת העיכול, מומלץ לצרוך לפחות כ-20 גרם סיבים תזונתיים בכל יום. אם אתם רוצים לוודא שאתם מקבלים את המנה המומלצת, תוכלו לצרוך למשל משקה שיבולת שועל-תפוח שמכיל תערובת טבעית של 100% סיבים תזונתיים, ומנה אחת ממנו מספקת לגוף 25% מהכמות היומית המומלצת של סיבים תזונתיים. המשקה מכיל שילוב של סיבים מסיסים ולא מסיסים, ויש בו פחות מ-15 קלוריות למנה.

סיבים לא מסיסים – ניתן למצוא אותם בירקות, סובין, חיטה מלאה וברוב הדגנים המלאים. מדובר בסיבים שאינם מתעכלים ולא נמסים במים. סיבים בלתי מסיסים מקצרים את זמן מעבר המזון דרך מערכת העיכול, מסוגלים לקשור כמויות גדולות של נוזלים, ובכך מגדילים את נפח ומשקל הצואה ומרככים אותה.

אופן האכילה – מומלץ לנסות לאכול ברוגע ולא במהירות. אכילה איטית ורגועה תעזור להרגיש מלאים, ולהפסיק לאכול לפני שמתמלאים מדי. תזונה בריאה ותקינה תכלול הרבה סיבים תזונתיים מפירות, ירקות ודגנים מלאים, שתייה מספקת ופעילות גופנית.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר