fbpx

למה לשלב עגבניות במנגל של יום העצמאות?

הזרע היא חלק מקבוצת לימגריין – קואופרטיב חקלאים בינלאומי שמרכזו בצרפת. דרך הבנת הצרכים של הלקוחות בשטח גדלה לימגריין והפכה לחברת הזרעים הגדולה באירופה תוך התמחות בזרעי ירקות, גידולי שדה ודגנים. צילום הזרע
גלית שניר – תזונאית חברת 'הזרע' שהינה חלק מקבוצת לימגריין הבינלאומית שמרכזה בצרפת, ממליצה לא לשכוח לשים עגבנייה על האש כשאתם צולים על המנגל ביום העצמאות
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מקורו של צבע העגבנייה האדום בנוגד החמצון ליקופן – קרוטנואיד רב עוצמה שנמצא כמסייע למניעת מחלות וסוגי סרטן שונים, ביניהם סרטן הערמונית, לשמירה על העור, כלי הדם ועוד. ככל שהעגבנייה כהה יותר כך תכולת הליקופן גבוהה יותר.

צילום האיכר זנזורי

עגבניות הן המקור העיקרי לליקופן בתזונה המערבית, ולכן מומלצות לשילוב באופן יומיומי בתפריט (גם על ידי המכון האמריקאי לחקר הסרטן AICR).

בישול וחימום מגביר את זמינות הליקופן שבעגבנייה. מומלץ גם לשלב עם שמן שמסייע לספיגת הליקופן.

עגבניות אינן אוהבות טמפרטורות אחסון נמוכות הגורמות לכתמים שחורים. טמפרטורת אחסון אידיאלית היא 12 מעלות צלזיוס. לכן בחורף אין צורך לאחסן עגבניות במקרר.

עגבניות בשלות ניתן לשמור במקרר עד כשבוע, עגבניות שאינן בשלות אין להכניס למקרר אלא להשאיר בחוץ עד שיאדימו.

צילום הזרע

לפני האחסון במקרר מומלץ להסיר את העוקץ ועלי הגביע (החלק הירוק) של העגבנייה, מכיוון שהם מזרזים התפתחות ריקבון. כדי להאריך את חיי העגבנייה רצוי לשמור אותה מאוחסנת בכלי פלסטיק מחורר בחורים.

עגבניית מגי – עגבנייה שופעת טעם, פרי פיתוח ישראלי של חוקרי חברת הזרע, מצטיינת בשילוב של מתיקות וחמיצות ובריכוז גבוה של חומרים ארומטיים, והיא מתאימה לשימוש בסלטים שונים וגם לבישול ולצלייה על הגריל

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה