החומרים:
100 גרם ביסקוויטים "פתי בר"
100 גרם חמאה לא מלוחה
4 חבילות שוקולד מריר
4 כפות סוכר
2 כפות קוניאק
מיץ מלימון אחד
2 חלמונים
4 חלבונים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 דף ג'לטין (או 5 גר' אבקת ג'לטין)
אופן ההכנה:
מפוררים את הביסקויטים ומערבבים את החמאה שהותכה קלות.
מגררים חבילת שוקולד אחת במגררת ומערבבים עם הביסקויטים.
משמנים בחמאה תבנית אפיה עגולה בקוטר של 25 ס"מ.
מרפדים את תחתית התבנית בתערובת הביסקויטים.
מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות בחום של 180 מעלות.
ממיסים את שאר השוקולד המריר. מוסיפים קוניאק, 2 חלמוני ביצה ו-1/3 מיכל שמנת מתוקה – בוחשים היטב.
מקציפים את החלבונים, ומקפלים בעדינות לתוך עיסת השוקולד.
שופכים חצי מכמות העיסה על הביסקויטים בתבנית, ומכניסים למקפיא ל-20 דקות.
מקציפים מיכל אחד שמנת מתוקה עם 4 כפות סוכר.
כאשר הקצף מוכן, מוסיפים לתוכו בעדינות את מיץ הלימון, ובוחשים בזהירות כדי שלא לשבור את הקצף.
ממיסים את הג'לטין במעט מים קרים, ומוסיפים לתערובת הקצף והלימונים.
מוציאים מהמקפיא את התבנית ושופכים מעל שכבת קצפת.
מניחים שוב במקפיא עד שמתקשה. מוציאים ושופכים מעל את שכבת השוקולד והחלמונים הנוספת.
מכניסים למקרר למשך שעה לפחות.
מוציאים, חותכים לקוביות בגודל של 5 על 5 ס"מ, ומגישים עם שני ביסקויטים ורוטב יין.
המתכון מהאתר האיטלקי של ג'tקומו
www.giacomo.net
