מוצרי מזון כפתרונות טבעיים לאנטי אייגינג'

מה עושים כדי להישאר עם מראה צעיר ויפה מבלי להוציא סכומי עתק? אבי וייס רוקח ראשי ב"בית בלב", הרשת לגיל המבוגר מקבוצת מכבי שירותי בריאות מעניק לכם פתרונות טבעיים לאנטי אייגינג' באמצעות עשרה סוגי מזון פשוטים המצויים בכל בית

מה עושים כדי להישאר עם מראה צעיר ויפה מבלי להוציא סכומי עתק?
לפניכם פתרונות טבעיים לאנטי אייגינג' באמצעות עשרה סוגי מזון פשוטים המצויים בכל בית, לכל מי שאינו יכול להרשות לעצמו טיפולי אנטי אייג'ניג באמצעות כמוסות, זריקות וכו'.

מרכיב ראשון: גזר
הגזר מכיל כמות גבוהה של ויטמין A שמגן על הגוף מפני תהליכי חמצון המביאים ליצור רדיקלים חופשיים. הגזר הוא בעל השפעה חיובית על הרקמות ועל שכבת העור הפנימית והחיצונית, הוא משפר את המערכת החיסונית, מגן על העורקים, חיוני לראיית לילה ומונע מחלות עיניים כגון קטרקט.
תחליפים: בטטה, כרוב.

מרכיב שני: ברוקולי
הברוקולי מכיל כמות גבוהה של ויטמין C שהינו בולם חמצון. הוא מחזק את המערכת החיסונית, נלחם בדלקות ומייצר קולגן לחיזוק העור, המפרקים והעצמות. הוא שומר על זרימת דם תקינה ומוריד לחץ דם. הברוקולי מכיל כמות גדולה של סיבים, המורידים כולסטרול וכרום, המווסת את רמת הסוכר בדם.
תחליפים: כרובית, פלפל, לימון, תות שדה.

מרכיב שלישי: שקדים
השקדים עשירים בוויטמין E שהינו בולם חמצון המונע נמק של תאים. ויטמין זה עוזר בקליטת החמצן, מונע קרישי דם ועוזר בגמישות העור. השקדים משפיעים לטובה על מערכת הדם והעצבים ומומלצים בעיקר לסוכרתיים. הם עשירים בשומן בלתי רווי ולכן מורידים את רמת הכולסטרול בדם ומונעים הסתיידות עורקים.
תחליפים: גרעיני חמניות, שומשום, בוטנים ואבוקדו.

מרכיב רביעי: סרדינים
הסרדינים מכילים כמות גבוהה במיוחד של קו אנזים Q10 וסלניום (חומרים בולמי חמצון). הם משפרים את איכות העיכול ותפקוד הלב, מווסתים את לחץ הדם ומחזקים את המערכת החיסונית. היתרון של הסרדינים על פני הדגים הגדולים הינו בכמות הרעלנים שהינם פונקציה של שטח פני הדג.
תחליפים: מקרל, סלמון, הרינג.


מרכיב חמישי: שמן פשתן
שמן הפשתן מכיל כמות גדולה של אומגה
3. חומר זה תורם לגמישות העור ולשמנוניותו, מוריד את צמיגות ולחץ דם, מוסת את רמת הכולסטרול, משפר מטבוליזם ומחזק את המערכת החיסונית.
תחליפים: סלמון, גרעיני דלעת ואגוזים (או השמן המופק מהם).

מרכיב שישי: יוגורט
היוגורט מכיל כמות רבה של סידן התורם לחיזוק העצמות ולמניעת אוסטיאופורוזיס וכן חיידקים בריאים הנלחמים בחיידקי הריקבון ומשפרים את תפקוד מערכת העיכול. הוא מכיל את כל יסודות התזונה שבחלב, ובכמויות גדולות יותר.
תחליפים: טחינה, סרדינים, שקדים, שעועית ופטרוזיליה.

מרכיב שביעי: חומוס
גרגירי החומוס עשירים בחלבון ומכילים כמות ניכרת של ויטמינים מקבוצות B
ו-A , וכן מינרלים כגון סידן, מגנזיום ואשלגן. מכלול זה מקנה לחומוס תרומה בשיפור האנרגטיות, תפקוד השרירים – כולל שריר הלב, כל זאת מבלי להביא להעלאת רמות הסוכר
תחליפים: קמח שיפון מלא, שעועית, אפונה ועדשים.

מרכיב שמיני: תפוח עץ
התפוח מכיל כמויות ניכרות של ויטמינים נוגדי חמצון (A,C,E) וכן מינרלים חיוניים כגון ברזל סידן וזרחן. חומרים אלו יעילים במקרים של דלקת מפרקים והפרעות בכבד. הם מונעים הסתיידות עורקים ומסייעים לחיטוי מערכת העיכול מגורמי זיהום. הערך הגליקמי של התפוח נמוך ולכן הוא מהווה גם פרי מתאים גם לסוכרתיים.
תחליפים: אגס.


מרכיב תשיעי: שום

השום מכיל כמות ניכרת של ויטמינים מקבוצות B ו-C וכן מינרלים כגון סידן, ברזל ואשלגן. אך הסגולה הייחודית של השום הינה בניקוי המערכות הפנימיות ומייחסים לו את היכולת בהמסת המשקעים שבכלי הדם, הורדת רמת הכולסטרול, שיפור תפקוד הלב והכליות, והורדת רמות הסוכר בדם.
תחליפים: בצל ופטרוזיליה.


מרכיב עשירי: ביצה

הביצה מהווה מזון בעל ערך תזונתי מושלם: היא עשירה כמעט בכל יסודות התזונה החיוניים ביותר: ויטמינים מינרלים וכל חומצות האמינו החיוניות לגוף (הביצה מהווה מרכיב חלבוני מלא). בשל יתרונותיה אלו מייחסים לביצה השפעה חיובית על יכולת החשיבה וחיזוק המוח. היא מחזקת את הזיכרון, מיטיבה במצבים של מתח נפשי ורוחני ואפילו במקרים של מחלות עצבים, מוח, כבד ואנמיה.
תחליפים (אם כי לא מלאים): קטניות.

והכי חשוב – כל אחד יכול
אז הנה, עשרה סוגי מזון פשוטים שנמצאים כמעט בכל בית יכולים לחולל פלאים לגופכם אם רק תקפידו לצרוך אותם באדיקות. כך לא תצטרכו להוציא כספים רבים על סוגי ויטמינים וכדורים, שעולים כסף רב. לדברי וייס: הקפדה על מרכיבי תזונה חיוניים, שמירה על כושר גופני מתון, ביצוע פעילות אירובית לשיפור תפקוד הלב, צריכה קלורית ברמה הנכונה וצמצום מקורות יוצרי חמצון המביאים ליצירת רדיקלים חופשיים – הם מרכיביה הבלעדיים של הנוסחה להתמודדות מול תהליכי הזקנה.

כל אחד מאיתנ, צריך לבחון את התפריט הנוכחי שלו, ולשלב בתוכו את המרכיבים שהוזכרו בכתבה, ובחוכמה. המינון של המרכיבים הוא הבסיס להצלחת היישום. המינון הוא כמובן אישי, על פי המצב הגופני הקיים. כמו כן, מינון חסר אינו אפקטיבי, ומינון יתר יכול לגרום לנזק. חשוב לאתר במה התפריט שלכם "חסר", ולהשלים אותו למינון האופטימלי.

ניהול איכות חיים נכונה הוא מערכת ההפעלה הטובה ביותר שלנו לבריאות הגוף ולשמירת יכולת תפקודו למרות הבלאי הנגרם מזמן השימוש.

אבי וייס הוא רוקח ראשי ב"בית בלב", הרשת לגיל המבוגר מקבוצת מכבי שירותי בריאות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר