המוזיאון הארכיאולוגי בעין דור יארח במסגרת פסטיבל ימי הזית בגליל את ד"ר פתח עבד אל האדי, ראש צוות טועמי שמן הזית הכתית הישראלי ומומחה בעל שם בינלאומי לשמן זית, לסדנת טעימות מיוחדת של שמן זית.
הסדנא, שתתקיים בשבת 12 בנובמבר 2005, בשעות 10:30 ו-13:00, תכלול הרצאה וטעימות, ותיתן הצצה אל פן נוסף של שמן הזית – עולם מלא של טעמים ומושגים מקצועיים.
ד"ר אל האדי מסביר כי על מנת לייצר שמן זית מאיכות מעולה, הכרחיות שלוש תכונות מרכזיות: טעם פירותי, מרירות וחריפות. "טעימת שמן זית היא אומנות הנרכשת בלימוד, וההתנסות בה היא חווייה.", אומר מנחה הסדנא, הנמשכת כשעה וחצי.
עלות למשתתף: 50 ₪
יש להרשם מראש בטלפון 6770333-04
קיום הסדנאות תלוי במספר הנרשמים.
