סטייק פילה צרוב במחבת מוגש בלוית אספרגוס חלוט, קוסקוס פירות יבשים, רוטב רימונים

 

מרכיבים
2 נתחי פילה במשקל 200 גרם כ”א
מעט שמן זית או חמאה לצלייה
ציר בקר או עוף, מאד מרוכז.
תרכיז רימונים.
מעט יין אדום.
קוסקוס (מומלץ אורגני)
פירות יבשים – משמשים, שזיפים, תמרים
עלים מ-4 ענפי נענע קצוצים
1 צרור אספרגוס מקולף

הכנה
בסיר קטן מרתיחים ליטר ציר בקר או עוף, מוסיפים יין אדום ומרכזים לרבע.

מוסיפים מעט תרכיז רימונים וממשיכים לרכז עד שמתחיל להסמיך. מתבלים במלח ופלפל.

מורידים מהאש, מוסיפים קוביית חמאה להשלמת הרוטב וממיסים תוך כדי ערבוב.

חותכים את הרבע התחתון של האספרגוס. מקלפים אם האספרגוס בעובי בינוני או יותר.

חולטים בסיר מי מלח עד שהאספרגוס הופך לירוק בוהק. מוציאים מהסיר, מצננים במי קרח ושומרים בצד.

בסיר נפרד מכינים קוסקוס לפי הוראות ההכנה ומוסיפים קוביות קטנות של פירות יבשים.

שומרים חם ומייד לפני ההגשה מערבבים פנימה את הנענע הקצוצה, מלח ופלפל. (אפשר מעט קינמון)

במחבת ברזל, צולים את סטייק הפילה עד לרמת הצלייה האהובה (לא לצלות יותר ממדיום. בשר הפילה הרזה לא מתאים לצליית יתר).

מגישים על צלחת 2 כפות קוסקוס פירות יבשים, עליהם מניחים את הפילה, בעזרת מצקת קטנה יוצקים רוטב על הפילה ומעט מסביב ועליו מניחים 2 גבעולי אספרגוס חלוטים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה