רכיבים
100 גרם סוכר חום דמררה
100 גרם סוכר לבן
300 גרם דבש
2 ביצים (L)
200 גרם שמן
350 גרם קמח לעוגול ללא גלוטן (המלצה: קמח תמי לעוגות)
7 גרם אבקת אפייה
2 גרם סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
400 גרם תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
200 מ"ל תה כהה מוכן

אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 165 מעלות.
מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד קבלת תערובת אוורירית.
מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת.
לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד קבלת מרקם אחיד.
לוקחים את קוביות התפוחים – מומלץ לערבב אותן במעט קמח לפני הוספתן לבלילה כדי למנוע שקיעת התפוחים בעוגה.
מערבבים אותן פנימה בתנועת עטיפה.
מוזגים את התערובת לתבנית – ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים.
אופים 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
טיפ
מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים – העוגה רק משתבחת.