על דיאטה ומסעדות – והאפשרות לשלב בין השניים

בניגוד למקובל לחשוב אולי, כאשר אתם נמצאים במשטר דיאטה, התעלמות ממסעדות היא לא בהכרח הפיתרון המועדף. ניתן להמשיך ולשמור על אורח תזונה בריא גם כאשר אתם אוכלים מעת לעת במסעדה. כיצד עושים זאת? האם יש חשיבות לסוג המסעדה ולתפריט המוגש בה?

מסעדות המגישות אוכל הודי
האוכל ההודי עשיר ברטבים עתירי קלוריות. יש לאכול ממנו במשורה, ולהעדיף כל מנה בתפריט המוכנה בצורת הטנדורי, צלייה בריאה על מגש לוהט המביאה אליכם לשולחן את העוף, אותו כדאי לכם להעדיף, או הבשר באופן הבריא ביותר בשולחן. השתדלו להימנע מכמויות גדולות מדי של אורז, ואם יש אורז מלא בתפריט בחרו בו. התפריט ההודי עשיר בירקות מבושלים ומציע אופציות בריאות ומגוונות למדי של תוספות.

אוכל איטלקי –  גסטרונומיה מארץ המגף
אוכל איטלקי עלול להוות מוקש של ממש למי שמצוי במשטר דיאטטי, אבל עדיין אין צורך להימנע ממנו לחלוטין. מסעדות איטלקיות רבות מציעות לכם היום פסטות מפחמימות מלאות, זוהי אופציה מצוינת ועדיפה תמיד, גם אם היא מעט פחות טעימה.
הימנעו לחלוטין מרטבים המכילים שמנת. והעדיפו מנות קטנות ומדודות של פסטה מקמח מלא עם רוטב שמן זית או רוטב עגבניות. חזה עוף הוא מאכל פופולרי במסעדות כאלה, והוא תמיד מומלץ.

מסעדות המגישות אוכל מקסיקני
מסעדות המציעות אוכל מקסיקני, הגם שהן חדשות לנוף הישראלי, הגיעו לכאן מלכתחילה בגרסה בריאה יותר מזו של עמיתיהם האמריקאים.
השתדלו לאכול מנה אחת בלבד, למלא אותה בחזה עוף במקום בבשר, ולא להעמיס רטבים. ירקות הם תוספת מבורכת, וכאשר אתם רוצים להתפנק לכם בטורטייה, כשעושים זאת נכון, היא איננה חייבת להיות עתירת קלוריות.

אוכל אקזוטי, תאילנדי וסיני
האוכל הזה, למרות השם הרע שיצא לו, יכול להציע לכם אופציות מגוונת למדי כאשר אתם בוחרים מתוך התפריט במנות מאודות ולא במנות מטוגנות. רצועות עוף או בשר בכמות מועטה, משולבות כמעט בכל התפריטים של המנות שלו, וכמו כן גם פירות ים ודגים מרבים להופיע בתפריטו כל עוד אינכם בוחרים בגרסה המטוגנת של המזון, אתם בצד הנכון.

מסעדות סנדביץ' ביסטרו:
בשנים האחרונות צצו מגוון רחב של מסעדות סנדביץ' ביסטרו המציעות חוויה קולינרית צבעונית למדי, וגרסאות בריאות יותר של המאכל הישראלי הלאומי, הסנדביץ'.
את הסנדביצ'ים הללו אתם מרכיבים בעצמכם, השתדלו לבחור בחזה עוף דל שומן ובבשר רזה, השמיטו רטבים מיותרים מהסנדביץ', ותבלו אותו להנאתכם.
מרבית המקומות האלו גם יציעו לכם אופציה בריאה יותר של לחם מלא. זה האחרון תמיד עדיף על לחמים מקמח לבן.
במסעדות הללו אתם יכולים מראש לבחור לאכול סלט אותו אתם מרכיבים בעצמכם וקובעים את רכיביו, בחרו בתערובות של ירקות קלויים, אל תרבו בבחירת פחמימות, ושוב: אל תעמיסו רטבים עשירים מדי, והסתפקו ברטבים בסיסיים יותר כמו שמן זית ולימון.

המבורגר ברשתות מזון מהיר
המאכל הזה ברשתות מזון מהיר הוא האויב. אינכם יכולים להשפיע הרבה על ערכו הקלורי עד שהוא מוגש לכם. כאשר אתם חושקים בהמבורגר, השתדלו לבחור ברשתות בוטיק המציעות המבורגר איכותי יותר מבשר טרי טחון. חלקן אף יציעו לכם המבורגר מבשר דל שומן בתפריט.
בכל מקרה אין זה הבשר המעובד של הרשתות הגדולות, והוא לא יכלול תוספים. אכלו רק את חציה של הלחמנייה, אם יש לחם מלא בתפריט – העדיפו אותו, הימנעו מרטבים עשירים עם ההמבורגר. ולא, אסור לכם לאכול טוגנים ביחד עם ההמבורגר.

סושי – יפן זה כאן
אין ספק כי במינוני חלבון גבוהים, זהו מאכל מצוין. העדיפו את מנות הסושי המכילות כמה שיותר דג, והימנעו ממנות מטוגנות לחלוטין או ממנות עמוסות מדי באורז. זהו מאכל מצוין בעיקר כאשר אתם שומרים ומקפידים שלא לאכול כמויות גבוהות של פחמימות. מציעים לכם אורז מלא, לכו על זה. זהו תמיד פתרון נכון ועדיף.

פיצה
אנחנו מצטערים, אבל אנחנו במלב"י – המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, לא בהכרח אנשי בשורות כאן. פיצה היא ללא ספק אחד האויבים הגדולים של תפריט דיאטטי. באם אין לכם אפשרות לאכול פיצה מקמח מלא, ולבקש להקטין בחצי את כמות הגבינה המוגשת לכם ולא לשים תוספות כבדות אחרות. אנחנו, ממליצים לכם פשוט לוותר.

לסיכום: דיאטה נכונה דוגלת בשינוי קבוע של אורח החיים, ולא בשינוי זמני שלאחריו החזרה להרגלים הרעים מביאה לעליה במשקל.
הימנעות ממסעדות למי שאוהב, רק תקשה על ביצוע דיאטה לאורך זמן. כדאי ללמוד לחיות באופן נכון, וניתן לאכול מעת לעת במסעדה תוך כדי שמירה על עקרונות תזונה בריאים בכדי לשמור על משקלכם לאורך זמן.

ד"ר אסנת רזיאל היא כירורגית מומחית בניתוחי הרזייה, המנהלת הרפואית של מלב"י  – המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת אסיא מדיקל.
טל. 03-5228088, www.hashmana.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה