למנה אחת
חומרים:
יש לרכוש מספר פטריות פורטובלו (יש להוריד את "רגל" הפטריה ולאחר מכן לפתוח אותה ולמלא אותה בממרח פסטו)
חומרים לממרח פסטו:
1 ק"ג בזיליקום
1 ליטר שמן זית טהור
50 גר' צנוברים קלויים
50 גר' גבינת פרמז'ן
7 שיני שום
כפית מלח
½ כפית פלפל
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבלילה:
3 חלבונים, כפית שום כתוש, כפית חרדל גרגירים, ½ כפית מלח, ½ כפית פלפל, מערבבים היטב, לאחר מכן טובלים את הפטריה בבלילה, עוטפים בפירורי לחם וקמח.
יש לטגן בשמן עמוק (למשך 2 דקות כל צד).
אופן ההגשה:
יש להגיש את המנה על מצע של טחינה ירוקה ומעט יוגורט. ניתן לקשט עם פרמז'ן ועירית קצוצה.
*טיפ – מומלץ לשים גזר בתוך השמן, כך שהשמן לא ישרף.
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"