פורים מגיע, הפרג בא

פעם בשנה, בפורים, מקבל הפרג את המקום הראוי לו. לפניכם כמה קווים לדמותו. הפרג גדל בעיקר במזרח אסיה, ומתהדר בפרחים שצבעם לבן עד סגול עז, דרך כל גווני הביניים

פעם בשנה, בפורים, מקבל הפרג את המקום הראוי לו. לפניכם כמה קווים לדמותו.
הפרג גדל בעיקר במזרח אסיה, ומתהדר בפרחים שצבעם לבן עד סגול עז, דרך כל גווני הביניים.

 

הפרג התרבותי הינו האב הפיסי של ההרואין, ואחד הצמחים הראשונים ששימשו את האדם כסמי הזיה, לצרכים נרקוטיים, להרדמה ולהיפנוזה, ואף קיימות עדויות לכך שבימי קדם שימש גם לצרכים רוחניים. מהשרף שלו מופק סם האופיום, וברפואה נעזרים בחומרים שבו לתרופות משככות כאבים.

 

בישראל גדלים כ־9 סוגי פרגים, שאינם מכילים את הרכיבים הנרקוטיים. הנפוצים ביותר בישראל הם פרג אגסני ופרג נחות. הזרעים המשמשים למאכל שייכים למין המתורבת של הפרג.

 

פרג טחון טוב לבצק, מילוי לאוזני המן ועוגות. אבל הוא גם תבלין חשוב וקבוע בקארי ההודי, תבלין נלווה למאפים מלוחים, גבינות, דגים ולסלטים, ומופיע גם כתבלין במשקאות חריפים.

 

תכונותיו הבריאותיות של הפרג
עשיר בסידן, ומכיל פי 15 סידן מאשר בחלב.
עשיר בסיבים תזונתיים, שמסייעים לעיכול תקין, וחלק מהסיבים מהווים מזון לחיידקים הטובים שלנו.
עשיר באבץ, המסייע למערכת החיסון, לאון המיני הגברי, וחשוב לחיזוק הציפורניים והשיער.
זרעי פרג טובים לשיעול – ניתן להרתיח את זרעי הפרג עם חלב שקדים ולשתות. ניתן גם להכין מהצמח תחבושות לטחורים.
100 גר’ פרג מכילים כמעט 500 קלוריות (50 קלוריות בכפית).

איך לקנות?
מומלץ לקנות פרג בחנות שהתחלופה בה גבוהה.
רצוי לקנות את הפרג כשהוא שלם ולטחון בבית, על מנת למנוע את חמצונו. טוחנים את הכמות הדרושה ואת השאר מקפיאים.

 

רומי חוכמה היא אירידיולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא. 

טל. 09-7745305

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר