פעילויות מסיק אקטיביות לכל המשפחה בבית הבד שמנא שבמושב חגור

המסיק בבית הבד "שמנא", מציע חוויית מסיק מותאמת למשפחות עם ילדים, שאורכה כשעתיים עד שלוש שעות. בכל שבת החל מההשבת הקרובה, ה- 13/9 ועד נובמבר פותח בית הבית את שעריו החל מהשעה 10:00 לטיול חווייתי לאורך המסלול "מכרם הזיתים עד השולחן"

בית הבד הטוסקני "שמנא", שהוקם על מנת לשרת את מגדלי הזיתים באזור המרכז, ממוקם במושב חגור, מרחק נסיעה של כ- 15 דקות מתל אביב. בית הבד מבוסס על מערכת ייצור שמן זית טוסקנית, על פי מסורת בתי הבד בחוות המשפחתיות בחבל ארץ זה של איטליה. ב'שמנא' פותחים את שערי בית הבד ואת עונת המסיק ומציעים חוויית מסיק "גלילית" למשפחות תושבי המרכז.

המסיק בבית הבד "שמנא", מציע חוויית מסיק מותאמת למשפחות עם ילדים, שאורכה כשעתיים עד שלוש שעות. בכל שבת החל מההשבת הקרובה, ה- 13/9 ועד נובמבר פותח בית הבית את שעריו החל מהשעה 10:00 לטיול חווייתי לאורך המסלול "מכרם הזיתים עד השולחן".

מסלול חוויית המסיק בבית הבד שמנא כולל 6 תחנות:

– יציאה מבית הבד לסיור בכרמי הזיתים הכולל הסבר וסיפור על הזית בארץ ישראל, זנים ואגדות על פרי עץ הזית ועל שמן זית.
– מסיק זיתים ידני משפחתי בשיטה המסורתית (נקיפה) עם איסוף ליריעות.
– מיני סדנא תחת עצי הזית לכבישת זיתים בשיטה הביתית. הילדים אוספים את הזיתים שמסקו לצנצנת לכבישה ביתית, על פי מתכון המותאם לילדים.
– הדגמת ניעור עצי זית באמצעות טרקטור ומערכת ניעור איטלקית הבנויה לכרם זיתים מודרני.
– חזרה לבית הבד לצפייה בקו הייצור בו זיתים יהפכו לשמן זית בעונת העצירה (כעת היא עונת מסיק הזיתים למאכל. באמצע אוקטובר תחל ההבשלה לשמן).
– בעוד הילדים מבלים בתחנת יצירה בחומרי זית יכולים ההורים לטעום שמני זית 'שמנא' ממספר סוגים.

בנוסף, בבית הבד יופעלו טאבונים לאפיית פוקאצ'ות ופיצות בסגנון טוסקני בטיבול שמני זית ותבלינים. בתשלום. כמו כן ניתן יהיה לרכוש זיתי מאכל כבושים מסוגים שונים.

הסיורים והפעילות יערכו מדי שבת בין השעות 10:00 ל- 16:00.

סיור יוצא מבית הבד כל שעה עגולה, מומלץ להבטיח מקום מראש בטלפון

03-9033380.

עלות השתתפות בחוויית המסיק הכוללת: 30 ₪ למבוגר ו- 40 ₪ לילד.
בית הבד פתוח למכירת שמן זית בימי א-ה בין השעות 09:00-19:00

ובימי ו' בין 09:00-16:00 – עדיף לתאם מראש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר