צריכת דגים בישראל עולה עם הגיל

מסקר שערך ארגון מגדלי הדגים בעזרת מכון "שילוב", עולה כי 82%מאוכלוסיית +60 צרכו דגים בתקופה האחרונה. האמנון מוביל במצעד הפופולריות, ולאחריו הקרפיון

על פי נתוני סקר מכון "שילוב" עבור ארגון מגדלי הדגים בישראל, נראה ששיעור צריכת הדגים הטריים בישראל עולה עם הגיל, שכן 82% מבני 60+ מדווחים כי הם צורכים דגים, לעומת 38% מבני 18-22 המדווחים שאכלו דגים בתקופה האחרונה, כולל חג הפסח ויום העצמאות.

לעומתם, 48% מבני 23-29 דיווחו על צריכת דגים לאחרונה. 65% מאוכלוסיית 30-39, ו-68% מאוכלוסיית בני 40–59 דיווחו שצרכו דגים באחרונה, ולכן כנראה כי המודעות לפיתוח אורח חיים בריא באה עם הגיל.

מהסקר עולה כי הדג הטרי הפופולרי ביותר בקרב בני +60 הוא האמנון (51%), ובמקום השני אחריו, עם 43%, נמצא הקרפיון.

פחות התקפי לב
"לדגים יש יתרונות בריאותיים רבים, ובמיוחד לדגי בריכה טריים, בשל ההרכב התזונתי המבוקר לו הם זוכים, שמשפיע על רמות השומנים הנמוכות ותכולת הכולסטרול", אומר יואב חורין, יו"ר ארגון מגדלי הדגים.
אכילת דגים באופן קבוע מורידה אצל אנשים בריאים את הסיכון ללקות באירועים קרדיאליים, כגון התקפי לב ושבץ. אחד המחקרים אף מצא שאצל נשים סכרתיות (סוג 2) שצרכו דגים פעם אחת בשבוע, נרשמה ירידה של 40% בסיכוי לפתח מחלות לב, לעומת נשים שאכלו דגים לעתים רחוקות.על כן, ארגוני הבריאות בארצות הברית ובאנגליה ממליצים על אכילת מנה עד שתיים של דג בשבוע, למניעת מחלות לב וכלי דם, למניעה של מוות מהתקפי לב.

שיפור הזיכרון
הדגים עשירים בחלבון איכותי המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, ובחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 שהוכחו כתורמות למניעה ולהפחתה של סיכון למחלות לב וכלי דם, להקלה בכאבי פרקים, ואפילו להתפתחות תקינה של עוברים ושל תינוקות. במחקר שעקב לאורך שש שנים אחר יותר מ-3,500 נשים וגברים בגילאי 65 ומעלה, נמצא כי יש קשר בין אכילת דגים לקצב הירידה בזיכרון. מתברר כי אצל אלה שצרכו בקביעות דגים פעם אחת בשבוע, קצב הירידה בזיכרון הואט ב-10%, ואילו אצל אלה שצרכו דגים לפחות פעמיים בשבוע, קצב הירידה הואט ב-13%. ההפרש הזה בירידת קצב הזיכרון דומה לירידה בזיכרון הנגרמת במשך 3-4 שנים.

ויטמינים וחומצות שומניות
דגים טריים עשירים בחלבון איכותי המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, עשירים בוויטמינים (B3 ,B12, E) ובמינרלים. חומצות שומן אלו הוכחו גם כתורמות להורדת קרישיות יתר בדם ולשמירה על התפקוד המוחי. מחקר שנערך בארה"ב בקרב בני 65 ומעלה, מצא כי אכילת דגים פעם בשבוע לפחות עשויה להפחית בכ-60% את הסיכון ללקות במחלת האלצהיימר.


פרטים נוספים על דגי בריכה ניתן למצוא באתר של ארגון מגדלי הדגים:
www.dagim.org.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר