קיץ של סלטים בקפה טל טלה בבאר יעקב

קפה טל טלה במשק בלומנטל בבאר יעקב, מקיים בימי שישי עד סוף אוגוסט פסטיבל סלטים, בו ניתן ביטוי ליכולותיו של המתחם הקולינרי של טל טלה ושל השף קובי גוטהלף בהכנת מגוון סלטים בעלי מרכיבים בריאותיים, ועשירים ברכיבים תזונתיים.

המשק והמחלבה ממוקמים במושב נווה דורון, המהווה חלק מבאר יעקב. המושב הוקם ב- 1951, ומשפחת בלומנטל הגיעה אליו מהעיר הגדולה ב- 1953, עוסקת מאז בחקלאות במספר גלגולים, ולאחר משק כבשים, החליטו בשנים האחרונות לטפח את תחום העיזים לחלב. נראה כי הם זוכים לברכה בעמלם, כאשר בחנות הצמודה ניתן לקנות גבינות, חלב עיזים, משקאות יוגורט בטעמים, וגם זיתים, שמן זית, סירופים למשקאות, ומוצרים משלימים אחרים, כולל הלחם המצוין של בית הקפה, הנמכר כאן קפוא – קנו וקחו הבייתה.

בין הסלטים המוצעים בבראנץ' העשיר החופשי, הכולל גם דגים, פטה טונה מצוין, וגם מנת פסטה חמה למעוניינים, לצד לחמים ועוגות: סלט חסות ובייבי עם נבטים ועגבניות שרי בליווי רוטב ויניגרט עונתי; סלט תרד בגבינת קלודין אגוזים בליווי פירות העונה ורוטב תפוזים; סלט פסטה בעגבניות מיובשות, תום כבשים, קלמטה ואורגנו ברוטב שום; סלט בורגול לבנוני בנענע, שרי, מלפפון צעיר ולימון; חציל בלאדי קלוי בליווי פטה צאן וטחינה ירוקה; בטטה צרובה בתחמיץ בזיליקום ושום; טריו פלפלים בתחמיץ עלי דפנה ופלפל אנגלי מעודן; סלט נודלס, עלי רוקט, פלפלונים אדומים ובוטנים קלויים ברוטב תאילנדי; עגבניות בגריל ממולאות בעשבי תיבול וגבינת עיזים קשה.

הפסטיבל יערך מדי שישי במסגרת הבראנץ'. כמו כן ישולבו גבינות צאן טריות הנותנות את הטעם הארומטי לכל סלט.
שף קובי גוטהלף אומר כי במהלך הפסטיבל יוגש מרק יוגורט קר מתובל עם נענע ועירית, ומלפפונים צעירים. עוד ישולבו במהלך הפסטיבל מגוון של ממרחי הבית ורטבי ויניגרט. לקינוח יוגשו אבטיחים עם גבינת פטה.

מחיר הבראנץ' לסועד: 75 ₪.

במסגרת הפסטיבל ניתן לבקר במשק הצאן והעיזים. הילדים יכולים ליהנות, ללטף, לצפות בחליבה, ולשחק עם הכבשים והעיזים (הסיור חופשי ואינו כרוך בתשלום).
עוד ניתן לבקר במחלבת טל – מחלבת גורמה הנמצאת במשק ומייצרת מגוון רחב של מוצרי חלב עיזים וכבשים: חלב שתייה, גבינות לבנות, יוגורטים, גבינות קשות בסגנון צרפתי.
משק טל טלה נמצא תחת פיקוח של השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, ובעל רישיון משרד הבריאות.

www.mtal.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה