רכיבים לכ- 30 יחידות:
320 גרם חמאה
220 גרם אבקת סוכר
80 גרם אבקת שקד מולבן
500 גרם קמח
כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 ביצים
רכיבים למילוי שוקולד:
500 גרם חלב
160 גרם סוכר
קורט מלח
מקל וניל
150 גרם חלמון
50 גרם קורנפלור
200 גרם שוקולד מריר בלגי איכותי
אופן הכנת המילוי:
לערבב שליש מהחלב בקערה עם החלמון והקורנפלור.
להרתיח את יתר החלב בתוך סיר בנפרד, עם הסוכר ומקל הקינמון ומעט מלח.
לערבב היטב עם הקורנפלור, ולסנן.
לאחר הסינון: להרתיח שוב הכל יחד תוך כדי ערבוב.
שופכים פנימה את השוקולד, בוחשים היטב ומצננים.
אופן הכנת הבצק:
לבחוש בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, קקאו, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח.
לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף ביצה אחת ולאחר מכן את הקמח עד קבלת בצק אחיד.
לשים במקרר לשעה מנוחה.
לשטח ולרדד על משטח מקומח לעובי של 3-4 מ"מ.
לקרוץ עיגולים.
למרוח מעט ביצה ולהוסיף את מילוי השוקולד.
לאפות בטמפרטורת 160 מעלות כ- 17-20 דקות.
מחיר: מארז של 320 גרם 33 ₪
צילום אסף לוי