ארגון המיילדות מציע כללי זהירות: איך להימנע מזיהומים שמקורם במזון בתקופת ההיריון

בין השאר להימנע מבשר שלא בושל עד הסוף כולל קרפצ'יו- לאכול well done בכל זמן. צילום ארגון המיילדות בישראל
לאור האירועים האחרונים של הרעלת מזון של נשים הרות (מאי 2023), ארגון המיילדות בישראל – האיגוד המקצועי המייצג של 1,400 המיילדות בבתי החולים הציבוריים, מיילדות הבית והקהילה, מציע מספר כללי זהירות לצריכה בטוחה של מזון. מטרת הכללים להימנע מזיהומים של ליסטריה, סלמונלה וטוקסופלזמוזיס, שעלולים לגרום נזק לעובר וסיכון ללידה מוקדמת

בתקופת ההיריון רצוי לאכול כמה שפחות בחוץ – בייחוד אוכל רחוב

להימנע מבשר שלא בושל עד הסוף כולל קרפצ'יו- לאכול well done בכל זמן.

להימנע מדג נא או מעושן – סושי, סשימי, דגים מלוחים, פסטרמה, ביצים לא מבושלות – כולל ביצה רכה, ביצת עין, מוסים וקציפות, רטבים לסלט הכוללים חלמון ביצה, מיונז מביצים לא מפוסטרות.

להימנע מסלטים הנמכרים במשקל, גבינות בשלות, גבינות מלוחות הנמכרות במים.

להימנע מגלידה אמריקאית רכה.

להימנע ממזון שאוחסן במקרר מעבר ליומיים.

טיפול במזון

להקפיד על שטיפה יסודית של פירות וירקות במים וסבון.

להפריד קרש חיתוך של מזון שמוגש חי (סלט), מזה של בשר לא מבושל.

כמו כן, חברות ארגון המיילדות בישראל ממליצות לבעלי מסעדות ועסקים לממכר מזון, להוסיף עלון מידע בנוגע למזון מומלץ או לא מומלץ לנשים הרות, בהתאם לתפריט המוצע ובהתאם להמלצות הללו.

עוד קוראים בארגון לסמן מזון שלא מתאים לנשים הרות, כפי שמסומן מזון טבעוני, צמחוני, ללא גלוטן וכו'.

נשים בהריון שיש להן שאלות על בטיחות מזון בהיריון ובנושאים נוספים, מוזמנות לקהילת הפייסבוק הסגורה הנקראת מילה של מיילדת, המנוהלת בהתנדבות על ידי מיילדות מקצועיות שמספקות תמיכה ומענה מקצועי מבוסס ראיות. בקבוצה יכולה כל אישה להעלות שאלה, גם באופן אנונימי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר