גאלט תפוחי עץ עם שוקולד לבן

מחזירים לתנור עד שהבצק משחים. התפוחים יקורמלו במהלך האפייה וכן השוקולד הלבן. צילום גלי איתן
חברת כרמית מציעה מתכון של קינוח קל להכנה עבור שולחן החג, ויש גם סרטון שמדגים את כל שלבי ההכנה

מצרכים לבצק

50 גר׳ אבקת סוכר (2.5 כפות)

100 גר׳ חמאה

1 ביצה שלמה

1 חלמון ביצה

200 גר׳ קמח לבן (1 כוס)

אופן ההכנה

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד שמתקבל מרקם סמיך.

מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.

מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק.

מוציאים מהמיקסר ומשטחים.

עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.

צילום גלי איתן
צילום גלי איתן

מצרכים לגאלט

4 תפוחים מזן שאוהבים (רד דלישס, פינק ליידי, גרני סמית)

הבצק שהוכן

2 כפות סוכר חום

1 כפית קינמון

1 טבלת שוקולד לבן כמו אגו של כרמית

1 ביצה להברשה

הרכבה

חוצים את התפוחים, מגלענים ויוצרים מניפה מכל חצי תפוח.

מרדדים את בצק הגאלט לעיגול כמה שיותר סימטרי ומניחים בתבנית עגולה.

חוצים את טבלת השוקולד הלבן לשניים.

את החצי הראשון קוצצים באופן גס ומפזרים חתיכות של שוקולד לבן בין התפוחים.

את החצי השני קוצצים גס ושומרים בינתיים בצד.

מקפלים את שולי הבצק שהשארנו בצורה חופפת, כך שנקבל שולי גאלט מסודרים.

מורחים ביצה על הבצק הנראה לעין.

מפזרים סוכר וקינמון מעל מניפות התפוחים בצורה אסתטית.

אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות.

לאחר 20 דקות מוציאים את הגאלט ומפזרים את שארית השוקולד הלבן הקצוץ.

מחזירים לתנור עד שהבצק משחים – התפוחים יקורמלו במהלך האפייה וכן השוקולד הלבן.

צפו בסרטון הדגמת ההכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר