חטיפי שומשום וחלבה בניחוח מרווה

החטיפים מוכנים לחיתוך כאשר מעבירים סכין חותכת והחיתוך חלק וקל יחסית
מותג האפייה "דני וגלית" מציע מתכון לחטיף ללא אפייה עשיר בטעמים ופתוח לגיוון בו נחליף כמחצית מכמות הסוכר בטחינה מלאה וגם נעשיר את החטיפים בזרעי צ׳יה לקבלת חטיפים עשירים בטעם וברכיבים תזונתיים

בשלב הכנת הסוכר נוסיף עלי מרווה טריים שנוציא אותם לאחר הקירמול ולפני הוספת הטחינה. נרצה לקבל טעם עדין של מרווה אבל לא לפגוש את העלים אותם בתוך החטיף. ניתן להשתמש בדבש טבעוני או בסילאן לגרסה 100% טבעונית.

רכיבים לכ-50 עוגיות או חטיפים אישיים

תבנית בגודל 30 על 30 ס"מ

1 וחצי כוסות שומשום מלא קלוי

1 כוס פצפוצי אורז מלא

1 כוס תערובת גודי׳ס פתוחה לגיוון – אנחנו השתמשנו בשקדי גפרור קלויים, גרעיני דלעת, חמוציות וזרעי חמנייה. אפשר להוסיף גוג׳י-ברי.

2 כפות זרעי צ׳יה

3 כפות מים

½ כוס דבש, דבש טבעוני, סילאן

½ כוס סוכר קנים חום אורגני

4-5 עלי מרווה טריים שלמים

1 כוס טחינה גולמית מלאה

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את השומשום המלא, פצפוצי אורז ותערובת האגוזים, פירות מיובשים וזרעים.

בסיר קטן על להבה נמוכה שמים מים ודבש.

מערבבים ומוסיפים את הסוכר והמרווה.

בוחשים עד שהרכיבים מתמזגים לעיסה נוזלים –

מרגע זה יש להשגיח היטב. אנחנו מעוניינים שהסוכרים יתחילו לבעבע בצורה עדינה אך לא ישרפו או ידבקו.

התערובת מוכנה כאשר בעבוע קל מכסה את רוב תחתית הסיר. הקפידו לא להרתיח יתר על המידה, אחרת החטיפים יתפוררו או יהיו קשים מדי לאכילה.

מוציאים את המרווה ומוסיפים את הטחינה המלאה.

מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוזגים מעל תערובת האגוזים, פירות מיובשים וזרעים שבקערה.

מערבבים תחילה עם כף. לאחר כדקה התערובת מתקררת קלות וניתן לערבב עם הידיים.

מקפידים שתערובת הטחינה-קרמל תעטוף את כל הרכיבים בקערה. המשימה הושלמה כשלא נותרים זרעי שומשום בתחתית הקערה ומתקבלת תערובת פירורית.

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת קלות.

מהדקים באמצעות הידיים עד שהתערובת שטוחה ומהודקת.

ניתן להשתמש בגליל ניילון נצמד כמערוך להידוק אחיד וסופי.

מניחים לתבנית להתקרר בטמפרטורת החדר כ־20 דקות.

החטיפים מוכנים לחיתוך כאשר מעבירים סכין חותכת והחיתוך חלק וקל יחסית (אם נחתוך מוקדם מדי – המשטח יתפורר, ואם נמתין זמן ארוך מדי – יהיה קשה יותר לחתוך).- אנחנו משתמשים בסכין מטבח משוננת לחיתוך קל ופשוט.

דני וגלית – מותג אפיה בריאה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר