לזניה בשרית כשרה עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים

השכבה האחרונה צריכה להיות של עלי לזניה, עליהם קישואים, ועליהם מעט מאוד רוטב כך שהקישואים עדיין ייראו. צילום אסף אמברם
מתכון של מותג ברילה למנה טעימה ויפה לשולחן המשפחתי לרגל חגי תשרי

 מצרכים

750 גרם בשר בקר טחון

1 קופסה (500 גרם) לזניה

1 צנצנת רוטב עגבניות כמו פומדורו של ברילה

2 ביצים

2 גזרים

1 בצל

6 קישואים ישרים וארוכים

1 חבילת ערמונים בוואקום

מלח ופלפל לפי הטעם

קורט טימין טרי

שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

חותכים את הבצל והגזר לקוביות קטנות.

מטגנים בסיר עם מעט שמן זית.

מוסיפים את הערמונים והבשר הטחון.

ממשיכים לטגן עד שהבשר משחים מעט.

מוסיפים את רוטב העגבניות והטימין ומבשלים – 30 דקות.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מניחים בצד לצינון.

פורסים את הקישואים לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

צולים אותן על מחבת פסים רותחת כ- ½ דקה מכל צד ומניחים בצד.

לאחר שהבשר התקרר מוסיפים פנימה את  הביצים ומערבבים היטב.

יוצקים מעט מתערובת הבשר לתבנית אפייה.

עליה מסדרים שכבה של עלי לזניה, עליהם שכבה אחת של קישואים ושוב שכבת בשר, עלי לזניה, קישואים, וחוזר חלילה.

השכבה האחרונה צריכה להיות של עלי לזניה, עליהם קישואים, ועליהם מעט מאוד רוטב  – כך שהקישואים עדיין ייראו.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כ- 60 דקות.

מוציאים, מצננים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר