מבשלת מידן הוקמה מתוך צורך אמיתי. בקיץ 2009 אובחן בראין מידן במחלת הצליאק, מה שהוביל לשינוי בתזונתו ותזונת משפחתו. בין השאר נאלץ לוותר בראין על אחד הדברים שאהב ביותר: שתיית בירה. החיפוש ללא תוצאות אחר בירה טובה ללא גלוטן, הביא אותו לנסות לייצר בירה כזו בעצמו. מה שהתחיל כתחביב ביתי הפך לעסק משפחתי. במאי 2015 פתחה משפחת מידן בכרמיאל את מה שהיא מגדירה כ'מבשלת הבירה ללא גלוטן העברית הראשונה'.
המבשלה מייצרת בירות מלתת חומוס, לתת כוסמת, וכן שני סוגים של בירה על בסיס סילאן (אייל סילאן עדין, ואייל סילאן מר בסגנון IPA), אותם השיקה המבשלה במיוחד לפסח תשע"ז (כשר לפסח למהדרין, בד"ץ חתם סופר ללא חשש קטניות).
במהלך חול המועד, בימים רביעי עד שישי (12-14 באפריל 2017), תהיה המבשלה פתוחה לסיורים וטעימות בחינם: הנפח 12 כרמיאל. לתיאום: דנה מידן – 054-8105741.