מצרכים ל-20 יחידות
750 גרם קמח לחם
60 גרם שמרים טריים
300 גרם מים
75 גרם סוכר
3.5 גרם מלח
90 גרם חלמונים
50 חמאה מומסת
להגשה: ריבה, ריבת חלב, אבקת סוכר
אופן ההכנה
מערבבים בקערת מיקסר שמרים מפוררים, מים וחלמונים.
מוסיפים את הקמח והסוכר ומעבדים עם וו גיטרה עד איחוד חומרים.
מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עד יצירת בצק.
לפני הסוף מוסיפים מלח ומערבבים עוד מספר פעמים.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
מרדדים את הבצק לעובי 15 מ״מ.
קורצים את גודל הסופגנייה הרצוי.
מתפיחים שנית עד הכפלת הנפח.
מכניסים לאפייה בתנור בחום של 170 מעלות (כ-10 דקות), להפוך באמצע) או לחילופין מטגנים בשמן עמוק.
מצרכים לקרם וניל דיפלומט
500 גרם חלב
1/2 מקל וניל
60 גרם חלמונים
120 גרם סוכר
20 גרם קמח
25 גרם קורנפלור
5 גרם ג׳לטין
250 גרם שמנת מתוקה (לקצפת)
אופן ההכנה
מרתיחים חלב ואת מקל הווניל – מוציאים את התרמילים מהמקל לתוך החלב ומשאירים גם את המקל.
טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר.
מוסיפים אל הקמח והקורנפלור
כשהחלב בסיר רותח יוצקים בין שליש לחצי מכמות החלב לתערובת החלמונים וטורפים היטב (השוואת טמפרטורות).
כאשר הסוכר נמס מעבירים את יתרת התערובת לחלב הרותח. מערבבים נמרצות לאורך כל זמן הבישול.
מרגע רתיחת המסה כולה ממשיכים לבשל בערבוב כ- 2 דקות נוספות.
מבעוד מועד מערבבים ג׳לטין עם מעט מים חמים ומכניסים לקרם בעודו חם.
מסירים מהאש ומעבירים מיד לכלי נקי שהוכן מראש.
עוברים על גבי הקרם עם חמאה ומצמידים ניילון נצמד לקרם.
מקררים מיד.
מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה עם 10 גרם סוכר עד יצירת קצפת.
את הקרם הקר מרככים במיקסר (וו גיטרה) במהירות בינונית.
מקפלים פנימה את הקצפת.
מילוי בקרם ופירות
פותחים כל סופגנייה לחצי (לא עד הסוף, כיס) ומחממים בתנור אפייה.
מערבבים מעט מהקרם עם פרי העונה לבחירתכם (מנגו, תות).
מכניסים מהקרם לתוך הסופגנייה המחוממת.
מצפים בפיסטוק טחון קלוי ומפזרים מעל אבקת סוכר.
מומלץ לכסות ולשמור בטמפרטורת החדר.