מריטוצ׳י – סופגנייה איטלקית עסיסית במילוי קרם וניל פרי העונה ופירורי פיסטוק

פותחים כל סופגנייה לחצי ומחממים בתנור אפייה. מערבבים מעט מהקרם עם פרי העונה לבחירתכם ומכניסים מהקרם לתוך הסופגנייה המחוממת. צילום דינה נועה לרנר
מתכון של חיים לרנר – שף קונדיטור ובולנז'ר מפודטארק 'פיצה דה קוואליטה' בקיבוץ עין זיוון. קצת יותר מאתגר ממתכונים אחרים של סופגניות אבל ההשקעה שווה

מצרכים ל-20 יחידות

750 גרם קמח לחם

60 גרם שמרים טריים

300 גרם מים

75 גרם סוכר

3.5 גרם מלח

90 גרם חלמונים

50 חמאה מומסת

להגשה: ריבה, ריבת חלב, אבקת סוכר

אופן ההכנה

מערבבים בקערת מיקסר שמרים מפוררים, מים וחלמונים.

מוסיפים את הקמח והסוכר ומעבדים עם וו גיטרה עד איחוד חומרים.

מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עד יצירת בצק.

לפני הסוף מוסיפים מלח ומערבבים עוד מספר פעמים.

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח.

מרדדים את הבצק לעובי 15 מ״מ.

קורצים את גודל הסופגנייה הרצוי.

מתפיחים שנית עד הכפלת הנפח.

מכניסים לאפייה בתנור בחום של 170 מעלות (כ-10 דקות), להפוך באמצע) או לחילופין מטגנים בשמן עמוק.

צילום דינה נועה לרנר

מצרכים לקרם וניל דיפלומט

500 גרם חלב

1/2 מקל וניל

60 גרם חלמונים

120 גרם סוכר

20 גרם קמח

25 גרם קורנפלור

5 גרם ג׳לטין

250 גרם שמנת מתוקה (לקצפת)

אופן ההכנה

מרתיחים חלב ואת מקל הווניל – מוציאים את התרמילים מהמקל לתוך החלב ומשאירים גם את המקל.

טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר.

מוסיפים אל הקמח והקורנפלור

כשהחלב בסיר רותח יוצקים בין שליש לחצי מכמות החלב לתערובת החלמונים וטורפים היטב (השוואת טמפרטורות).

כאשר הסוכר נמס מעבירים את יתרת התערובת לחלב הרותח. מערבבים נמרצות לאורך כל זמן הבישול.

מרגע רתיחת המסה כולה ממשיכים לבשל בערבוב כ- 2 דקות נוספות.

מבעוד מועד מערבבים ג׳לטין עם מעט מים חמים ומכניסים לקרם בעודו חם.

מסירים מהאש ומעבירים מיד לכלי נקי שהוכן מראש.

עוברים על גבי הקרם עם חמאה ומצמידים ניילון נצמד לקרם.

מקררים מיד.

מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה עם 10 גרם סוכר עד יצירת קצפת.

את הקרם הקר מרככים במיקסר (וו גיטרה) במהירות בינונית.

מקפלים פנימה את הקצפת.

מילוי בקרם ופירות

פותחים כל סופגנייה לחצי (לא עד הסוף, כיס) ומחממים בתנור אפייה.

מערבבים מעט מהקרם עם פרי העונה לבחירתכם (מנגו, תות).

מכניסים מהקרם לתוך הסופגנייה המחוממת.

מצפים בפיסטוק טחון קלוי ומפזרים מעל אבקת סוכר.

מומלץ לכסות ולשמור בטמפרטורת החדר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר