כמות: 12-16 סופגניות
חומרים
1 ק"ג קמח
60 גרם שמרים
cc300 מים פושרים
200 גרם מרגרינה רכה
60 גרם אבקת סוכר
2 גביעי אשל
2 ביצים
2 חלמונים
1 כף תמצית וניל
חצי ליטר מים קרים
למלית
קונפיטורת עגבניות שרי/ ריבת פירות יער/ או כל מלית אחרת.
לציפוי
אבקת סוכר/ שוקלד קריספי
אופן ההכנה
מניחים את הקמח בקערה, יוצרים גומה במרכז הקערה, מניחים את השמרים הטריים והמים החמים ומחכים מספר דקות עד שהשמרים נמסים.
מתחילים לעבד את הקמח עם השמרים, מוסיפים את שאר החומרים מלבד המים הקרים.
את המים הקרים מוסיפים בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד וחלק. מניחים את הבצק במקום חמים כחצי שעה עד שהוא מכפיל את נפחו.
משמנים את הידיים בשמן ומחלקים את הבצק לכדורים.
מתפיחים שנית כ-15 דקות עד שהבצק תופח שוב.
מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני.
טיפ השף
להעשרת צבע הסופגניה בזמן הטיגון, מומלץ להוסיף לשמן גזר חצוי לאורכו.