סופגניות

מתכון להכנת 16 -12 סופגניות1 ק"ג קמח60 גרם שמרים 300 CC מים פושרים200 גרם מרגרינה רכה60 גרם אבקת סוכר2 גביעי אשל 2 ביצים2 חלמונים1 כף תמצית ונילחצי ליטר מים קריםלמליתקונפיטורת עגבניות שרי/ ריבת פירות יער/ או כל מלית אחרת.לציפויאבקת סוכר/ שוקלד קריספיאופן ההכנהמניחים את הקמח בקערה, יוצרים גומה במרכז הקערה, מניחים את השמרים הטריים והמים החמים ומחכים מספר דקות עד שהשמרים נמסים.מתחילים לעבד את הקמח עם השמרים, מוסיפים את שאר החומרים מלבד המים הקרים. את המים הקרים מוסיפים בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד וחלק. מניחים את הבצק במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.משמנים את הידיים בשמן ומחלקים את הבצק לכדורים.מתפיחים שנית עד שהבצק תופח שוב.מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני.כדי להעשיר את צבע הסופגניה בזמן הטיגון, מומלץ להוסיף לשמן גזר חצוי לאורכו.

מתכון להכנת 16 -12 סופגניות

1 ק"ג קמח
60 גרם שמרים
300 CC מים פושרים
200 גרם מרגרינה רכה
60 גרם אבקת סוכר
2 גביעי אשל
2 ביצים
2 חלמונים
1 כף תמצית וניל
חצי ליטר מים קרים

למלית
קונפיטורת עגבניות שרי/ ריבת פירות יער/ או כל מלית אחרת.

לציפוי
אבקת סוכר/ שוקלד קריספי

אופן ההכנה
מניחים את הקמח בקערה, יוצרים גומה במרכז הקערה, מניחים את השמרים הטריים והמים החמים ומחכים מספר דקות עד שהשמרים נמסים.

מתחילים לעבד את הקמח עם השמרים, מוסיפים את שאר החומרים מלבד המים הקרים.

את המים הקרים מוסיפים בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד וחלק. מניחים את הבצק במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.

משמנים את הידיים בשמן ומחלקים את הבצק לכדורים.

מתפיחים שנית עד שהבצק תופח שוב.

מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני.

כדי להעשיר את צבע הסופגניה בזמן הטיגון, מומלץ להוסיף לשמן גזר חצוי לאורכו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר