מרכיבים:
אתרוג
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
200 גרם חמאה
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
מיכל יוגורט
350 גרם קמח תופח
אופן ההכנה:
מבשלים אתרוג חתוך לקוביות במים רותחים שלוש דקות.
מסננים את המים.
חוזרים על הפעולה פעם שנייה ושלישית כדי להוציא מרירות מהקליפות
בישול הסירופ:
בזמן שהאתרוגים מורתחים, מבשלים יחד 2 כוסות סוכר ב- 2 כוסות מים למשך 5 דקות, עד לקבלת סירופ סוכר.
הכנת העוגה:
מקציפים 200 גרם חמאה רכה וכוס סוכר כ- 5 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים בזרם דק: 3/4 כוס סירופ מהאתרוגים המסוכרים, תוך כדי הקצפה.
מוסיפים 4 ביצים עד שהן נבלעות בתערובת.
מוסיפים 2 כפיות תמצית וניל ומיכל יוגורט- לערבוב קל.
מוסיפים 350 גרם קמח תופח, לערבול קצר ביותר.
מערבבים פנימה 1/2 כוס אתרוגים מסוכרים.
יוצקים את התערובת לתבנית 26 מרוחה בחמאה ובזוקה סוכר.
מפזרים על פני הבלילה את יתרת האתרוגים.
אופים בחום של 190 מעלות כ- 50 דקות.