עוגת תפוחים משובחת עם יוגורמה

חומרים2 כפות חמאה4 תפוחי עץ (גרנט) מקולפים מגורענים וקצוצים גס2 כפות ברנדי1 כף סוכר מעורבב עם 2 כפיות קינמוןשני שליש כוס "יוגורמה"1 ושליש כוס סוכרחצי כוס שמן3 ביצים2 כוסות קמח1 כפית אבקת סודה לשתיהקורט מלחמצרכים לרוטב (הכנת הרוטב אינה הכרחית אך מהווה תוספת מרעננת לעוגה)1 כוס "יוגורמה"75 גרם אבקת סוכר1 כפית תמצית ונילאופן ההכנהלשמן תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, לחמם תנור לחום בינוני – 180 מעלותלהמיס במחבת את החמאה ולטגן קלות את התפוחים תוך ערבוב במשך כ – 5 עד 7 דקות עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף את הברנדי ואת תערובת הסוכר והקינמון ולהוריד מהאש.בקערה גדולה לערבב יחד , באמצעות מטרפה ידנית, את ה"יוגורמה" והסוכר עד לקבלת בלילה חלקה מאוד , להוסיף את השמן והביצים ולערבב הכל יחד.לערבב בנפרד את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח ולהוסיף לקערה עם ה"יוגורמה" ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה. להוסיף את התפוחים לתוך הקערה ולערבב בעדינות.לצקת הבלילה לתבנית המשומנת ולאפות במשך 45-55 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.לקרר את העוגה על גבי רשת ולאחר מכן ניתן לפזר אבקת סוכר הכנת הרוטב לערבב את חומרי הרוטב יחד ולהכניס למקרר לפחות כשעתיים לפני ההגשה.את הרוטב יש לצקת בצלחת האישית בזמן ההגשה.


חומרים


2 כפות חמאה

4 תפוחי עץ (גרנט) מקולפים מגורענים וקצוצים גס

2 כפות ברנדי

1 כף סוכר מעורבב עם 2 כפיות קינמון

שני שליש כוס "יוגורמה"

1 ושליש כוס סוכר

חצי כוס שמן

3 ביצים

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת סודה לשתיה

קורט מלח



מצרכים לרוטב (הכנת הרוטב אינה הכרחית אך מהווה תוספת מרעננת לעוגה)



1 כוס "יוגורמה"

75 גרם אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל



אופן ההכנה


לשמן תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, לחמם תנור לחום בינוני – 180 מעלות


להמיס במחבת את החמאה ולטגן קלות את התפוחים תוך ערבוב במשך
כ – 5 עד 7 דקות עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף את הברנדי ואת תערובת הסוכר והקינמון ולהוריד מהאש.


בקערה גדולה לערבב יחד , באמצעות מטרפה ידנית, את ה"יוגורמה" והסוכר עד לקבלת בלילה חלקה מאוד , להוסיף את השמן והביצים ולערבב הכל יחד.


לערבב בנפרד את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח ולהוסיף לקערה עם ה"יוגורמה" ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה. להוסיף את התפוחים לתוך הקערה ולערבב בעדינות.


לצקת הבלילה לתבנית המשומנת ולאפות במשך 45-55 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
לקרר את העוגה על גבי רשת ולאחר מכן ניתן לפזר אבקת סוכר



הכנת הרוטב


לערבב את חומרי הרוטב יחד ולהכניס למקרר לפחות כשעתיים לפני ההגשה.

את הרוטב יש לצקת בצלחת האישית בזמן ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר