חומרים
2 כפות חמאה
4 תפוחי עץ (גרנט) מקולפים מגורענים וקצוצים גס
2 כפות ברנדי
1 כף סוכר מעורבב עם 2 כפיות קינמון
שני שליש כוס "יוגורמה"
1 ושליש כוס סוכר
חצי כוס שמן
3 ביצים
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
מצרכים לרוטב (הכנת הרוטב אינה הכרחית אך מהווה תוספת מרעננת לעוגה)
1 כוס "יוגורמה"
75 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
לשמן תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, לחמם תנור לחום בינוני – 180 מעלות
להמיס במחבת את החמאה ולטגן קלות את התפוחים תוך ערבוב במשך
כ – 5 עד 7 דקות עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף את הברנדי ואת תערובת הסוכר והקינמון ולהוריד מהאש.
בקערה גדולה לערבב יחד , באמצעות מטרפה ידנית, את ה"יוגורמה" והסוכר עד לקבלת בלילה חלקה מאוד , להוסיף את השמן והביצים ולערבב הכל יחד.
לערבב בנפרד את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח ולהוסיף לקערה עם ה"יוגורמה" ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה. להוסיף את התפוחים לתוך הקערה ולערבב בעדינות.
לצקת הבלילה לתבנית המשומנת ולאפות במשך 45-55 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
לקרר את העוגה על גבי רשת ולאחר מכן ניתן לפזר אבקת סוכר
הכנת הרוטב
לערבב את חומרי הרוטב יחד ולהכניס למקרר לפחות כשעתיים לפני ההגשה.
את הרוטב יש לצקת בצלחת האישית בזמן ההגשה.