רכיבים
100 גרם חמאה
300 גרם גבינת פילדלפיה
100 גרם חלב
8 חלמונים
13 חלבונים
60 גרם קמח
60 גרם עמילן תירס
130 גרם סוכר
מעט אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
נרפד תבנית אפייה עגולה בקוטר 28 ס"מ בנייר אפיה – חשוב שנייר האפייה יעלה על קצה התבנית לפחות ב-5 סנטימטר.
נחמם תנור ל-135 מעלות.
נמיס בעדינות את החמאה עם החלב בסיר גדול.
נוסיף את גבינת הפילדלפיה ונערבב.
נעביר את התערובת לקערה ונקציף בעזרת מטרפה.
בקערה נוספת נקציף את החלמונים ונערבב עם תערובת החמאה, החלב והגבינה.
בעזרת מסננת או נפה נוסיף את הקמח ואת עמילן התירס לקערה. נערבב את הכול עד קבלת תערובת חלקה.
נקציף את החלבונים בקערה, נוסיף את הסוכר.
נמשיך להקציף עד קבלת קצפת יציבה.
נקפל את הקצפת לתוך התערובת בצורה עדינה עד קבלת תערובת הומוגנית.
נעביר את החומרים לתבנית מרופדת נייר אפייה.
נכניס את העוגה לתנור החם לאפייה איטית במשך 70 דקות.
נוציא את העוגה בעדינות מהתנור וניתן לה להצטנן במשך 5 דקות.
ניתן לפזר אבקת סוכר לפני הגשה.
מומלץ להגיש את העוגה חמה.