פוקאצ'ה בציפוי שמן זית, שום ורוזמרין

החומרים הדרושיםבצק שמרים לפוקאצ'השמן זיתמלח גסרוזמרין טריההכנהמכינים את הבצק לפי ההוראות ומתפיחים רק פעם אחת (לא מחלקים לכדורים).מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית (זהירות לא להתעסק איתו יותר מדי, אחרת הוא יתכווץ כשננסה למתוח אותו). מותחים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית, עד שהוא מכסה את כל התבנית. יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, יוצקים עליו באופן אחיד בעזרת כף בערך 1/4 כוס שמן זית, מפזרים מלח גס ורוזמרין. מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהפוקאצ'ה ריחנית וזהובה גם מלמטה. פורסים לריבועים ומגישים. הכמות המתקבלת: פוקאצ'ת ענק בתבנית תנור ביתי 40X30 ס"ממתוך האתר: http://www.carine.co.il

החומרים הדרושים
בצק שמרים לפוקאצ'ה
שמן זית
מלח גס
רוזמרין טרי

ההכנה
מכינים את הבצק לפי ההוראות ומתפיחים רק פעם אחת (לא מחלקים לכדורים).

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית.

מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית (זהירות לא להתעסק איתו יותר מדי, אחרת הוא יתכווץ כשננסה למתוח אותו).

מותחים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית, עד שהוא מכסה את כל התבנית. יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, יוצקים עליו באופן אחיד בעזרת כף בערך 1/4 כוס שמן זית, מפזרים מלח גס ורוזמרין.

מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהפוקאצ'ה ריחנית וזהובה גם מלמטה. פורסים לריבועים ומגישים.

הכמות המתקבלת: פוקאצ'ת ענק בתבנית תנור ביתי 40X30 ס"מ

מתוך האתר: http://www.carine.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר