פיצה ים תיכונית עם שוליים ממולאים

משטחים חתיכת בצק, מניחים במרכזה כדור מוצרלה וסוגרים היטב לכדור קטן וממשיכים כך עם יתר הבצק. צילום שני הלוי
מותג מאסטר שף מציע לכבוד חג השבועות מתכון שמשלב מראה מיוחד עם טעמים והפתעה לשולחן החג. הנה ההוכחה שהשוליים יכולים להפוך למרכז

רכיבים

לבצק

500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח מקצועי כמו של מאסטר שף

25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים

320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים

1 כפית סוכר

4 כפות שמן זית

1 כפית מלח

לרוטב ומילוי

400 גרם עגבניות מרוסקות כמו של מאסטר שף

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית אבקת שום (אופציונלי)

1/2 כפית אורגנו יבש

1/4 כפית מלח

250 גרם מוצרלה מגורדת

200 גרם בייבי מוצרלה

1 עגבנייה חתוכה לפלחים

1 פלפל גמבה ירוק חתוך לרצועות דקות

1 חופן זיתים שחורים מגולענים

שמן זית ומלח ים אטלנטי

עלי בזיליקום

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

מכניסים את כל חומרי הבצק למעט המלח לקערת מיקסר עם וו לישה.

מעבדים במשך 5 דקות.

מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד דקה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כ- 60 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק שתפח ל-2 חלקים.

לשים ומוציאים את האוויר.

משאירים חלק אחד מכוסה.

את החלק השני מגלגלים לנחש וחותכים ל-30 חלקים.

משמנים קלות את הידיים.

משטחים חתיכת בצק.

מניחים במרכזה כדור מוצרלה וסוגרים היטב לכדור קטן. ממשיכים עם יתר הבצק.

הכנה לאפייה

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מרדדים את החלק השלם של הבצק ששמרנו לעיגול בעובי 3-4 מ"מ.

מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מסדרים את הכדורים בשוליים עם התפר כלפי מטה.

מכינים את הרוטב

מערבבים בקערה את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, אבקת השום, האורגנו והמלח.

יוצקים את הרוטב במרכז הפיצה ומורחים בעזרת כף.

מגיעים עד לכדורים. ומברישים את הכדורים במעט שמן זית.

מפזרים מעל הרוטב את הגבינה והתוספות.

אפייה והגשה

אופים כ-15-20 דקות או עד שהפיצה מזהיבה.

מברישים את השוליים שוב במעט שמן זית.

מפזרים את הבזיליקום ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר