טיפים להכנת טחינה
· כדאי לתת לילדים להכין טחינה. כך יגדל הסיכוי שהם יאכלו את מה שהכינו. תהליך ההכנה של טחינה הנו קצר במיוחד וההצלחה מובטחת.
· טחינה אפשר למרוח בכריך לבית הספר. היא תשמור על טעמה וגם על רכיביה התזונתיים.
· טחינה אפשר להוסיף בתוך דייסת קוואקר, סלט או תבשיל, אבל תמיד מומלץ להוסיף אותה רק לאחר גמר החימום, כדי לשמור על הרכיבים התזונתיים שיש בטחינה.
· טחינה חשובה במיוחד בשני העשורים הראשונים לחיים, בגלל בניית העצם.
· טחינה חשובה במיוחד בהיריון או בהנקה, בזכות תכולת הסידן והמגנזיום הגבוהה שיש בה.
· טחינה מומלצת מאוד בתקופה של החלמה משבר, בגלל הריכוז הגבוה של הסידן והמגנזיום.
· לספורטאים שבינינו, בגמר האימון כדאי לאכול חלבה העשויה משומשום, כמו הטחינה – אנרגיה זמינה החשובה אחרי האימון, וגם עשירה בסידן, במגנזיום ובברזל החשובים מאוד לספורטאי.
הידעתם ש:
· כמות המגנזיום באדמה הולכת ומתדלדלת בגלל גידול יתר על אותו השטח. בטחינה ובחלבה בארכה יש כמות גבוהה של מגנזיום, דבר המעיד על איכות האדמה בה השומשום גדל.
· סידן ומגנזיום הם מינראלים הבולטים בהיעדרם בתפריט הישראלי. טחינה וחלבה עשירים בסידן ומגנזיום ממקור טבעי.
· מקור טבעי של רכיבי תזונה יכיל מכלול עשיר של רכיבים בדומה לטחינה, זאת לעומת תמציות ותוספות מלאכותיות.
הכתבה נכתבה לרגל צאתה של טחינה בארכה לשוק, ונכונה לסוגי טחינה נוספים.