חומרים לגספאצ'ו:
1.5 קילו עגבניות תמר בשלות
3 פלפלים אדומים קלויים
1 בצל סגול חתוך לרבעים
3-2 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף
מלח ופלפל
4 פרוסות עבות של לחם לבן לא טרי, ללא הקרום מפוררות
1/2 ליטר של מי קרח
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
בקערת מעבד המזון שמים את המצרכים ומעבדים למחית חלקה.
משלימים טעם בעזרת מלח ופלפל.
מסננים ומעבירים לצלחת עמוקה.
מזלפים מעט שמן זית.
עגבניית תמר במילוי סביצ'ה אינטיאס:
חומרים:
1 עגבניית תמר
250 גר' נבטי חמניות
מלח ופלפל
1/4 בצל סגול קצוץ
50 גר' עלים של אורגנו
50 גר' זיתי קלמטה חצויות
30 מ"ל שמן זית
מיץ לימון סחוט מלימון אחד
100 גר' פילה אינטיאס חתוך לקוביות של 1 ס"מ.
אופן ההכנה:
חולטים את העגבנייה ומסירים את ראש ופנים העגבנייה,
במקביל מניחים את שאר החומרים בקערה ומתבלים.
ממלאים את העגבנייה וסוגרים עם ראש העגבנייה.
חומרים לקולי כוסברה:
500 גר' כוסברה
שמן זית
50 מ"ל מיץ לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
חולטים את הכוסברה במים רותחים (מעבירים למי קרח).
מסננים את הכוסברה וטוחנים במעבד מזון עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
הרכבת המנה:
בצלחת עמוקה מניחים את העגבנייה.
יוצקים מסביב מעט מהמרק.
מקשטים עם קולי כוסברה.