חומרים (4 מנות):
600 ג' טונה אדומה חתוכה לגלילים בעובי של 4 ס"מ כל אחד
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל לתיבול הטונה
חומרים לרוטב תמרים ולימון
5 תמרים קלופים ומגולענים חתוכים לקוביות
1 כף עירית קצוצה
4 כפות מיץ לימון טרי
8 כפות שמן זית
1/2 כפית דבש
מלח ופלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
הכנת הטונה:
מחממים מחבת טפלון עם שמן זית וצורבים את הטונה במשך כ- 30 שניות מכל צד.
מניחים על נייר סופג, ופורסים את הטונה לפרוסות דקיקות.
מניחים בצלחת הגשה.
הכנת רוטב תמרים ולימון:
מערבבים את כל המצרכים ביחד עד לקבלת רוטב הומוגני, כולל תיבול של הרוקט המוסף למנה.
הרכבת המנה:
מוסיפים לטונה המסודרת בצלחת מעט רוקט טרי.
יוצקים את רוטב התמרים מעל.
שף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
הירקון 115 תל-אביב, טלפון: 03-5219300