ניתן להקפיץ כמעט כל ירק. חשוב להתחיל בהקפצת הירק הקשה ביותר, וכך להתקדם עם מידת קושיים של הירקות השונים שבחרתם.
ירקות מומלצים, חתוכים לרצועות או טבעות :
גזר
זוקיני
פלפל
פרחי ברוקולי
כרובית
קולרבי
צנונית
במידה ורוצים להוסיף נבטים או פטריות – יש להוסיפם בסוף ההקפצה.
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית במחבת ווק או מחבת טובה אחרת.
מתחילים להניח את הירק הראשון שקצצתם במחבת עד אשר מוכן דיו.
עוברים לירק הבא וכך הלאה.
תיבול:
כאשר המחבת גדושה בירקות המוכנים, יש להוסיף 2-3 כפות סויה – תלוי בכמות הירקות שהקפצתם.
אם חסר טעם להוסיף עוד כף רוטב.
ניתן להוסיף אטריות/נודלס לירקות המוכנים.