חומרים
50 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ דק-דק
4 עגבניות גדולות ובשלות – קלופות ומרוסקות
2 כפות רכז עגבניות
3 כוסות מים
2 כוסות חלב
1 כף ליקר פאסטיס
רבע כפית אגוז מוסקט מגרוד
עלעלים מענף טימין טרי
מלח לפי הטעם
חצי כוס שמנת מתוקה
צרור עירית קצוץ
אופן הכנה
1. מאדים בצל קצוץ בחמאה עד שנעשה שקוף
2. מוסיפים רכז ועגבניות מרוסקות ומאדים כ-5 דקות
3. מוסיפים תוך בחישה את המים והחלב
4. מבשלים על אש קטנה כ-15 דקות
5. יוצקים פנימה את הפאסטיס ומתבלים באגוז מוסקט, בטימין ומלח לפי הטעם
6. מוסיפים את השמנת המתוקה, מבאים לרתיחה ומכבים את הלהבה מיד
7. יוצקים לקעריות-מרק ומקשטים במעט עירית קצוצה