חומרים ל- 3 מנות:
8 פילה ברבוניה נקי מעצמות
10 יח' עגבניות שרי חצויות
8 פטריות שמפ'
1 בצל סגול פרוס.
2 ענפי טימין
2 שיני שום קצוצות
3 כפות יין לבן
1 כוס מלח
2 חלמוני ביצה
½ כפית פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
בזיליקום
עירית קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה ניוקי:
מכניסים לתנור 5 יח' תפו"א אדום ב- 230 מעלות, 200 גר' קמח וחלמון ביצה אחד.
כאשר תפו"א רכים, מקלפים אותם (בעודם חמים) וטוחנים.
מוסיפים את חלמון הביצה הנותר, חצי כוס מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט ומעט עירית קצוצה.
מחממים בסיר מים חמים על סף רתיחה, ויוצרים מהבצק נקניק ארוך.
קורצים מהבצק ניוקים קטנים, ומניחים במים הרותחים עד שהבצקיות צפות.
מוציאים לתבנית שמרוחה במעט שמן זית ומקררים.
אופן ההכנה ברבוניה:
מחממים מעט שמן במחבת טפלון.
מניחים את הפילה ברבוניה עד לצריבה (על הצד של העור).
מוסיפים את פטריות השמפיניון, עגבניות השרי, הבצל , עלי הטימין והיין.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים את הניוקי שהכנו מבעוד מועד – עד לאיחוד הטעמים.
משפרים טעם במידת הצורך
"כרמים" במושב סגולה