מצרכים:
עוף שלם חתוך למנות
זיתים מגולענים שעברו חליטה (השרייה במים חמים מספר דקות) – רצוי זיתים מתוצרת בית שיהיו קצת מרירים
2 כפות שמן זית
5 שיני שום קצוצות
רצועות גמבה
4 עגבניות קלופות וחתוכות לרבעים
חצי כפית כרכום
חצי כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה ברבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר שטוח.
מזהיבים קלות את שיני השום.
מוסיפים את רצועות הגמבה ואת העגבניות – מכסים ושמים על אש קטנה עד שהרוטב מתרכך.
כשהרוטב רך ומוכן מוסיפים את חלקי העוף והזיתים.
מערבבים טוב לספיגת הטעמים.
מוסיפים פלפל שחור, כרכום ורבע כוס מים.
שופכים את הפפריקה בשמן הזית מעל.
מכסים ומבשלים על אש איטית עד שמוכן.
חוות בל עפרי ברמת הגולן, טל. 052-8805026