חומרים לבצק:
1/2 1 כוס קמח לבן
100 גרם חמאה
2 חלמונים
4 כפות חלב
1/2 כפית מלח
למלית:
2 חצילים גדולים וארוכים פרוסים בעובי 1 ס"מ
1 יח' גבינת עיזים
250 סמ"ק שמנת מתוקה
250 גרם ביצים
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט.
אופן ההכנה:
מכינים קודם את הבצק:
לתוך מעבד מזון מכניסים את הקמח והחמאה ומעבדים בפולסים קצרים.
מוסיפים את החלמונים והחלב וממשיכים לעבד כשתי דקות.
עוטפים בניילון ומקררים 3 שעות לפחות.
מורחים את החציל בעזרת מברשת במעט שמן זית וקולים בטוסטר פסים עד להשחמה. למילוי טורפים את הביצים והשמנת היטב ומתבלים.
מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית.
מסדרים את טבעות החציל והגבינה בצורת מניפה מעגלית.
יוצקים את המלית עד 3/4 מגובה התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות כ- 40 דקות.
מסעדת כפות תמרים, קיבוץ אילות, טל. 08-6358745