חומרים לדג:
200 גר' פילה דג אינטיאס
מלח ים
פלפל לבן גרוס
שמן זית
גבעול טימין טרי (רק עלים)
שן שום פרוסה
אופן ההכנה:
לתבל את הדג לפני העשייה במרכיבים השונים.
לצרוב את הדג במחבת חמה (טפלון) כ- 30 שניות.
ולהכניס לתנור ל-7 דקות בחום של 190 מעלות.
חומרים לקרם שורשים:
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
3 ארטישוק ירושלמי
אופן ההכנה:
לבשל הכול בתערובת שחצייה מים וחצייה חלב.
לסנן לאחר הבישול.
לטחון הכל יחד עם 60 סמ"ק שמנת מתוקה לבישול.
לתבל במלח ופלפל.
חומרים לרוטב דנאבלו:
150 גרם גבינת דנאבלו (או רוקפור מגורד)
1 זוקיני ירוק (או קישוא מאודה) חתוך
50 גר' תרד לאחר חליטה
2 שיני שום
1 גבעול טימין טרי (רק העלים)
150 סמ"ק שמנת מתוקה לבישול
אופן ההכנה:
לטחון הכל במעבד מזון ולתבל במלח ופלפל.
להביא לרתיחה קלה.
ניתן להוסיף טיפת שמן כמהין.
עיצוב המנה:
למרוח קרם שורשים בצד הצלחת.
במרכז הצלחת להניח את הדג, ולצקת עליו מעט רוטב דנאבלו. ניתן לקשט עם עלים ירוקים וגבעולי אספרגוס.