מתכון ל- 20 קציצות
חומרים לקציצות:
600 גרם בשר עוף טחון
1 ביצה
4-5 כפות פרורי לחם
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כמון
קמצוץ קינמון
מלח פלפל טחון טרי
2 כפות שמן זית להברשה
חומרים לרוטב::
2 כוסות זיתים ירוקים מגולענים
1 כוס צימוקים שחורים
1/3 כוס שמן זית משובח
2 כוסות יין לבן חצי יבש
2 כוסות ציר עוף או מים עם 2 כפיות אבקת מרק
חומרים לקינואה:
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום קלופה קצוצה
3 כוסות קינואה שטופה ומושרית במים ל-20 דקות (אפשר לגוון בשלושה צבעים)
4-½3 כוסות מרק עוף
1 מקל קינמון, מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לקציצות ומניחים בצד.
מניחים סיר שטוח על האש ושופכים לתוכו את היין והצימוקים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. ממשיכים ברתיחה כשבע דקות לאידוי האלכוהול מהיין.
מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את האש ובינתיים יוצרים קציצות.
מניחים את הקציצות על תבנית האפייה משומנת קלות, מברישים את הקציצות בעדינות במעט שמן זית. אופים אותן 5-7 דקות עד שמתקבל גוון לבן ומרקם מוצק.
מוציאים מהתנור מגבירים את אש הרוטב ומניחים בעדינות את הקציצות בסיר.
כאשר התבשיל רותח, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות.
בזמן הזה מכינים את הקינואה: מניחים סיר על אש גבוהה, מוסיפים שמן זית ושום ומטגנים מעט. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
מסננים את הקינואה ממי ההשריה ומוסיפים אותה לסיר.
בוחשים מעט ומוסיפים מרק עוף ותבלינים.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות.
מגישים את הקינואה עם הקציצות והרוטב בצלחת עמוקה ומקשטים בירק טרי.
מתוך סדנת שף בקניון CINEMALL בחיפה, לרגל חודש מסיק הזיתים בקניון. מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול קונספטואליות לפי נושאים מתחלפים