חומרים לארבעה סועדים
4 פילטים של סי בס ללא עור ועצמות
400 גרם עלי מנגולד ללא הגבעול הלבן
חופן של עלי לואיזה
חופן של עלי רוקט
400 גר' דלעת ללא קליפה חתוכה לקוביות בגודל סנטימטר
גרגירים מחצי רימון
200 מ"ל רכז רימונים
מלח
פלפל שחור טחון
סומק
קינמון טחון
כפית סוכר חום
2 ליטר נוזל דגים (לא חובה אפשר להשתמש במים)
מתקן אידוי – סלסלת במבוק או קוסקוסייר
אופן ההכנה
מרתיחים את הנוזל בסיר וסוחטים לתוכו לימון אחד, חולטים את המנגולד כ- 20 שניות, מוציאים את המנגולד בעזרת כף מחוררת ומקררים תחת מים קרים, סוחטים בעדינות ומייבשים על מגבת, את הפילטים מתבלים במלח, פלפל וסומק, מניחים מעט רוקט ומעט לואיזה על הפילטים ומגלגלים לצורת רול, כשהמנגולד יבש פותחים אותו על משטח העבודה ומסדרים כך שהעלים חופפים זה לזה, עוטפים בעדינות את הרול ומהדקים את הסגירה עם קיסם, את הדלעת מתבלים בסוכר, קינמון, מלח ופלפל וצולים בתנור ב-220 מעלות עד שהדלעת רכה אך עדיין לא מתפרקת, מרתיחים שוב את הנוזל, מניחים את מתקן האידוי מעל הסיר ומסדרים את הרולים בעדינות סוגרים עם המכסה.
מנמיכים לאש בינונית ומאדים כך 12-10 דקות.
אופן ההגשה
מניחים כמצע את קוביות הדלעת הצלויה מוציאים את הקיסם מהרול ומניחים מעל לדלעת מקשטים ברכז הרימונים ובגרגירי הרימו