חומרים ל- 60 כדורים:
לפלאפל:
1 ק"ג עדשים אדומות
זר פטרוזיליה קצוצה דק
זר כוסברה ירוקה קצוצה דק
200 גרם שום כתוש
1 בצל יבש גדול קצוץ דק
3 כפות כמון טחון
כפית קינמון טחון
כפית הל טחון
כפית פלפל אנגלי טחון
כפית אגוז מוסקט טחון
כפית ציפורן טחון
כף סודה לשתייה
3 ביצים
100 גרם קמח
1 ליטר שמן קנולה לטיגון
אופן הכנת הפלאפל:
משרים את העדשים במים לשלוש שעות.
מסננים ויוצרים תערובת עם שאר המרכיבים.
מניחים את התערובת לנוח במקרר למשך שעתיים, על מנת לספוג טעמים.
יוצרים כדורים בעזרת מכשיר להכנת פלאפל, ומטגנים בשמן עמוק עד קבלת צבע זהוב.
חומרים לרוטב הטחינה בדבש:
100 מ"ל טחינה גולמית
70 מ"ל מים קרים
2 שיני שום כתושות
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
קורט מלח
3 כפות דבש
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים לרוטב סמיך.
מגישים כמנת גורמה עם פיתה חמה, או בתוך לפה.