מתכון אביבי וחגיגי – פרגיות ופולים טריים

מסננים את הפולים וקולפים אותם. מוסיפים אותם לסיר עם מיץ הלימונים ועם הפרגיות. מבשלים 10-20 דקות. צילום גל זגורי
שף דור זגורי מ'פְרֶנָּה בַּשׁוּק' מציע אינטרפרטציה משלו למתכון של שהסבתא רבתא שלו שעלתה ארצה ממרוקו הביאה איתה ובישלה מדי שנה לעשרות המשתתפים שהתארחו בשולחן הפסח שלה

חומרים

1 ק״ג פרגיות נקיות חתוכות לקוביות גדולות

400 גרם פולים טריים

5 כפות שמן זית

1 ראש שום ירוק בינוני

2 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים

3 גבעולי מנגולד קצוצים

5 פרוסות לימון בעובי 2 ס״מ

מיץ מ-2 לימונים

1 כפית מלח

1 כפית משייה

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית כורכום

אופן ההכנה

צילום גל זגורי

בסיר סוטאז׳ רחב מטגנים את הפרגיות עם שמן זית לסגירה.

לאחר סגירתן מוציאים את הפרגיות לקערה בצד ושומרים להמשך.

מכניסים לאותו סיר סלרי קצוץ, מנגולד ולימון פרוס.

מבשלים על אש נמוכה עד ירידת נפח העלים.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים עם השמן כ-60 שניות.

מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

בינתיים מבשלים בסיר נפרד את הפולים במים רותחים 2-3 דקות.

מסננים את הפולים וקולפים אותם.

מוסיפים אותם לסיר עם מיץ הלימונים ועם הפרגיות.

מבשלים 10-20 דקות.

ניתן להגיש עם אורז, מג׳דרה וכל תוספת שאוהבים.

פְרֶנָּה בַּשׁוּק – רמב"ם 2 תל אביב (שוק הכרמל). א-ה' 10:00 – 18:00, שישי 9:00 – שעתיים לפני כניסת שבת. כשרות רבנות תל אביב. משלוחים 053-6427508

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר