חומרים
1 ק״ג פרגיות נקיות חתוכות לקוביות גדולות
400 גרם פולים טריים
5 כפות שמן זית
1 ראש שום ירוק בינוני
2 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
3 גבעולי מנגולד קצוצים
5 פרוסות לימון בעובי 2 ס״מ
מיץ מ-2 לימונים
1 כפית מלח
1 כפית משייה
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית כורכום
אופן ההכנה
בסיר סוטאז׳ רחב מטגנים את הפרגיות עם שמן זית לסגירה.
לאחר סגירתן מוציאים את הפרגיות לקערה בצד ושומרים להמשך.
מכניסים לאותו סיר סלרי קצוץ, מנגולד ולימון פרוס.
מבשלים על אש נמוכה עד ירידת נפח העלים.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים עם השמן כ-60 שניות.
מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
בינתיים מבשלים בסיר נפרד את הפולים במים רותחים 2-3 דקות.
מסננים את הפולים וקולפים אותם.
מוסיפים אותם לסיר עם מיץ הלימונים ועם הפרגיות.
מבשלים 10-20 דקות.
ניתן להגיש עם אורז, מג׳דרה וכל תוספת שאוהבים.
פְרֶנָּה בַּשׁוּק – רמב"ם 2 תל אביב (שוק הכרמל). א-ה' 10:00 – 18:00, שישי 9:00 – שעתיים לפני כניסת שבת. כשרות רבנות תל אביב. משלוחים 053-6427508