עוגת מצות עם ממרח טחינה שוקולד וסילאן

יצרנית הטחינה והחלוה 'אחוה' מציעה לרגל חג הפסח מתכון לעוגה טעימה ומקורית וקלה להכנה בגרסה חלבית או פרווה (בהחלפת החלב לצמחי) וכשרה לפסח. מתאימה כקינוח בארוחת ליל הסדר ובמשך כל ימי החג

מצרכים ל-8 מנות

12 מצות

1 קופסת ממרח טחינה עם שוקולד כמו של אחוה (400 גרם)

1 קופסת ממרח טחינה עם סילאן כמו של אחוה (400 גרם)

1/2 ליטר חלב או חלב צמחי

חופן אגוזים או שקדים, קשי, פיסטוק קלופים וקצוצים

צילום הדס ניצן

אופן ההכנה

מוזגים את החלב לתבנית מרובעת כך שיהיה ניתן לטבול את המצות בנוחות.

טובלים מצה בחלב ומניחים בצלחת הגשה.

מורחים מעל המצה בנדיבות ממרח טחינה עם שוקולד.

טובלים מצה נוספת בחלב ומניחים מעל.

מורחים מעל המצה ממרח טחינה עם סילאן.

חוזרים על הפעולות שוב ושוב עד לסיום כל כמות המצות.

בשכבה האחרונה מוסיפים לממרח הטחינה עם סילאן תערובת אגוזים קצוצים ומורחים מעל המצה העליונה.

מוסיפים לממרח הטחינה עם שוקולד הנותר אגוזים קצוצים. יוצרים כדורים – מעין טראפלס.

מניחים את הכדורים על העוגה לקישוט.

מכניסים את העוגה למקרר למשך לילה ומגישים.

תגובה אחת

  1. יצא לכם דומה לזה:
    https://juli1974.wordpress.com/2024/04/21/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%94-%D7%9B%D7%A9%D7%A8%D7%94-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97-%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר