פתרון מהיר וטעים: לזניה ללא גלוטן כשרה לפסח

מוסיפים עוד מעט רוטב, מוצרלה ופרמז'ן. אופים בתנור עוד מספר דקות במצב גריל עליון על 220 מעלות להשחמה
ארז סנה – שף קולינרי מציע מתכון קל להכנה בבית עם דפי לזניה ללא גלוטן וללא צורך בבישול מקדים. לזניה (Lasagna) היא מנה חגיגית שיכולה לשדרג כל ארוחה במהלך פסח וניתן להתאים אותה לכל אירוח עם עשרות סוגים ואפשרויות

מצרכים

2 צנצנות רוטב עגבניות כמו ברילה בזיליקום

1.5-2 חבילות דפי לזניה כמו של ברילה

300 גרם גבינת ריקוטה

שמן זית

1 חופן קטן פטרוזיליה קצוצה

כפית וחצי גרידת לימון

1 ביצה

200 גרם מוצרלה מגורדת

50 גרם פרמזן מגורדת

מלח, פלפל, אורגנו, וצילי גרוס אם רוצים

פרוסות של ירקות אפויים או מטוגנים (לא חובה אבל מומלץ)

המלצה

הכנסה של שכבות ירקות אפויים תביא טעמים ומרקמים נוספים וגם נפח ללזניה.

ניתן להשתמש בחצילים, קישואים, תרד, פטריות, גמבות קלויות וכו'.

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את הריקוטה, ביצה, פטרוזיליה, גרידת לימון, כף שמן זית, מלח פלפל ואורגנו.

משמנים תבנית עמוקה לתנור בשמן זית.

מרפדים את התחתית בשכבה נדיבה של רוטב עגבניות בזיליקום.

מניחים שכבת דפי לזניה.

מוודאים שבמידה ויש ביניהם חפיפה גם החלק של החפיפה לא ישאר יבש.

על הדפים מניחים שכבה נדיבה של רוטב עגבניות, שכבה של תערובת הריקוטה, ירקות אפויים אם רוצים, מוצרלה מגורדת, מעט פרמזן ומעט תיבול (מלח, פלפל,אורגנו, צ'ילי אם רוצים).

ממשיכים באופן זה 4-5 שכבות דפי לזניה (יש לשים מעט יותר רוטב בשכבה האחרונה).

סוגרים היטב עם נייר כסף.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-45 דקות.

לאחר האפייה מורידים את הנייר.

מוסיפים עוד מעט רוטב, מוצרלה ופרמז'ן.

אופים בתנור עוד מספר דקות במצב גריל עליון על 220 מעלות להשחמה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר