הסתיים קורס הכשרה מקצועי ראשון בתחום אמנות הבישול של הילטון ומשרד הכלכלה

ההכשרה התקיימה בפיקוח ומימון האגף להכשרה מקצועית בלשכת הממונה על התעסוקה, והבוגרים אשר עמדו בהצלחה בבחינות הגמר הממלכתיות (עיוני ומעשי) יזכו בקרוב לתעודת הסמכה ממשלתית סוג 1 בטבחות ממשרד הכלכלה

משרד הכלכלה, בשיתוף מלונות הילטון ישראל, קיימו במהלך שנת 2015 שני קורסי הכשרה מקצועיים בתחום אומנות הבישול/טבחות, בהשתתפות כ- 40 תלמידים ובהשקעה של כ- 800 אלף שקלים. 

הקורסים, פועלים במודל של 'כיתה במפעל' – המשלב הכשרה עם עבודה מעשית, ומתקיימים במלון הילטון תל-אביב, שהעמיד לרשות הקורס, את מיטב השפים המועסקים במלון.

 

עתה הסתיים הקורס הראשון, במסגרתו התמודדו התלמידים, בין השאר, עם מגוון נושאים עיוניים, כגון: תורת החומרים, תורת התזונה, תברואת מזון, תורת התפריט ותרגול מעשי של יסודות המטבח, מאכלי עמים, מאכלי עדות, מטבח גורמה, בישול מוסדי, יסודות הקונדיטאות והקינוח, קישוטי מזון, צורות הגשה.


ההכשרה התקיימה בפיקוח ומימון האגף להכשרה מקצועית בלשכת הממונה על התעסוקה, והבוגרים אשר עמדו בהצלחה בבחינות הגמר הממלכתיות (עיוני ומעשי) יזכו בקרוב לתעודת הסמכה ממשלתית סוג 1 בטבחות ממשרד הכלכלה. 

 

בתום ההכשרה ישתלבו חלק מהבוגרים באחד ממלונות הילטון בישראל: הילטון תל אביב, וולדורף אסטוריה ירושלים והילטון מלכת שבא באילת. מלונות הילטון בישראל יעסיקו כ-20 מהבוגרים, ויסיעו לייתר התלמידים במציאת תעסוקה.

גלעד שלוש, מנהל משאבי אנוש הילטון ישראל, אומר: "הביקוש לבעלי מקצוע בתחום הגסטרונומיה במלונותינו בישראל ובעולם, הולך וגובר עם השנים. אנו חשים כי הפוטנציאל האנושי הצעיר בישראל הוא עצום, וכדאי לטפחו מיד לאחר השירות הצבאי במקום לייבא אשפי מטבח מקצועיים מעבר לים. אנו חשים שהקורסים האלה הם הדרך הנכונה להשקיע בצעירים מוכשרים, המשוועים למקומות עבודה בתחומים שהם באמת אוהבים. הכוונתם לסטנדרטים הגבוהים ביותר של קבוצת הילטון תסייע רבות להתפתחות האישית ולפתרון המחסור בידיים עובדות בתחום בארץ".

 


בתמונה בוגרי הקורס בטקס הסיום עם רוני פורטיס, מנכ"ל רשת הילטון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר