כנס המסעדנות 2024 התקיים בסימן מסעדנות בעת מלחמה ותמיכה במסעדנים מדרום ועד צפון

בפאנל "דווקא השנה! זוכי 2024 בפרסים בינלאומיים" השתתפו שף יוסי שטרית, שף אסף גרניט, שף רז רהב, שפית שיראל ברגר והשף תומר טל. צילום ליאת מנדל
המלחמה הביאה עימה התמודדויות רבות לענף המסעדנות, בייחוד אצל מסעדני העוטף והצפון אבל גם אצל מסעדנים במרכז הארץ. השנה הוקדש הכנס לקשיים הללו, לתמיכה והוקרה לאלה שסייעו ולאתגרים בענף המסעדנות בשנה שכזו ובכלל. במסגרת הכנס הוקם מתחם מיוחד לחקלאי ויצרני הדרום והצפון, הוענקו פרסים ודיברו בין היתר שפים שקיבלו פרסים בינלאומיים דווקא בשנה שכזו

כנס המסעדנות של ישראל התקיים ביום א' 31.3.24 בפעם התשיעית במלון דיוויד אינטרקונטיננטל תל אביב, בהשתתפות יותר מ-1,200 בכירים ומקבלי החלטות בתחום המסעדנות. הדוברים בכנס הציגו כיצד מתמודדים בענף המסעדנות בעת מלחמה. לאור מאורעות אוקטובר והמלחמה הוקדש הכנס למסעדנות בעת מלחמה, תמיכה במסעדני העוטף – מדרום עד צפון, וההתמודדות מול קשיי המסעדנות בימים אלו ועוד.

בין הפאנלים הבולטים בכנס: בפאנל "חרבות ברזל 2024 – המלחמה האמיתית של המסעדנים" דיברו מסעדנים ואנשי מקצוע על המלחמה והשלכותיה, בהשתתפות אור שוקרון (שף קונדיטוריית  Oryosss מעוטף עזה), ועינם אבישי (מסעדן ובעלים של "דג על הדן" בקיבוץ דן בגליל העליון).

שף אסף גרניט (משמאל), סונן ויריב מלילי מסעדת בית תאילנדי – זוכי הפרס בקטגוריית המוסד הקולינרי, אילת כהן מנהלת הכנס, אילן ירון בעלים ומנכ"ל חברת SE, תומר מור מנכ"ל 'מסעדנים חזקים ביחד'. צילום ליאת מנדל

בפאנל "דווקא השנה! זוכי 2024 בפרסים בינלאומיים", השתתפו  שף יוסי שטרית, שף אסף גרניט, שף רז רהב, שפית שיראל ברגר והשף תומר טל.  בסיום הפאנל העניקו השפים את הפרסים לזוכים במסגרת טקס פרסי המסעדנות. בין הזוכים: מסעדת בית תאילנדי – קטגוריית מוסד קולינרי, האחים דוקטור – קטגוריית גיבורי מלחמה, ועו"ד עמית גרוס –  קטגוריית שירותים נלווים למסעדות.

צילום ליאת מנדל ושי פירשטיין

במסגרת הכנס הוקם השנה מתחם מיוחד לחקלאי ויצרני העוטף והצפון, שקיבלו ביתן ללא תשלום במטרה ולהציג תוצריהם לשפים ולמסעדנים באירוע. בין המשתתפים: מבשלת בירה ISIS ממושב דקל בדרום, "פשוט טבעי" – משפחה של חקלאים מהצפון הרחוק שפונו מביתם, בית בד שער הנגב – יצרני שמן זית ודבש מהדרום, גרופר משקאות – שהמפעל שלהם בקיבוץ דפנה שבצפון פונה.

הכנס עסק גם בחדשנות בתחום המסעדנות, עם אחדים מהחידושים החמים ביותר שקיימים בשוק, כמו החומוסייר – מיזם פוד-טק מבית שטראוס, שפיתח מכונה שמייצרת חומוס טרי בלחיצת כפתור, או Beyond Oil – מהפכה בעולם הטיגון עם שמן בריא יותר, טעים יותר וירוק יותר .

צילום ליאת מנדל ושי פירשטיין

תוצאות מדאיגות בסקר שנערך לקראת הכנס

לקראת הכנס התקיים סקר רחב בקרב מסעדנים ברחבי הארץ. הסקר נערך על ידי מכון רושינק בשיתוף עם חברת הכנסים SE מפיקת כנס המסעדנות ה-9 של ישראל.  התמונה שעולה מתוצאות הסקר מצביעה על מציאות מורכבת מאוד בענף המסעדנות:

על פי דיווח המסעדנים יש כיום מחסור של כ-27% בממוצע  במספר העובדים הדרושים לתפעול סביר; כמחצית מהמשיבים כלל לא קיבלו פיצויים מהמדינה; פחות משליש סבורים כי במציאות הנוכחית מסעדה הינה עסק כלכלי; כמחצית מדווחים על ירידה במחזור בשיעור של לפחות 50%-25% ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה; 46% אומרים שחסרים במיוחד טבחים, וקרוב למחצית מעריכים שיסגרו את המסעדה במידה שתהיה הסלמה בצפון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר