יעוץ של יוניליוור פודסולושיינס מסייע למנהלי מטבחים לצמצם את פחת המזון

במסגרת מחקר שביצעה החברה בחמישה מטבחים של רשתות מובילות בענף ההסעדה, צומצם הפחת ב-15%-30%

יוניליוור פודסולושיינס, החטיבה המקצועית של יוניליוור ישראל, פועלת לניהול פסולת ולצמצום פחת במטבחים מקצועיים (מסעדות, בתי מלון וחברות הסעדה), ולשם כך הפיקה מדריך מקצועי המחולק חינם, שיסייע למסעדנים ומנהלי מטבחים לצמצם את פחת המזון באופן עצמאי. 

דורון זילברשטיין, מנכ"ל יוניליוור פודסולושיינס, אומר: "כספק מוביל בשוק, המציע ללקוחות החברה מוצרים ושירותים המבוססים על ניסיון וידע בינלאומיים, הייעוד שלנו הוא להעניק השראה קולינרית ועסקית לשפים ומקבלי החלטות בשוק המקצועי תוך שמירה על ערכי הקיימות. השקת המדריך לניהול פחתי מזון במטבחים, היא אחת הדרכים שלנו לעשות זאת".

במדריך המקצועי ניתן למצוא כלים שיסייעו למטבחים מקצועיים לצמצם את פחת המזון, באמצעות קבצי מדידה עם נוסחאות אוטומטיות, הנחיות, טיפים, שילוט למטבחים. את הקובץ ניתן להוריד דרך האתר של יוניליוור פודסולושיינס ללא תשלום.

בשנה האחרונה, קיימה החברה מחקר מקיף ומעשי בשיתוף עם לקוחות מובילים בענף ההסעדה בישראל, במטרה לייעל את שיטות העבודה, לצמצם פחתים ולהביא לחיסכון כספי עבור מפעילי המטבחים. המחקר התקיים בחמישה מטבחים מקצועיים של רשתות מובילות, והתוצאות בפועל הראו צמצום משמעותי של פחת מזון העומד על 15-30%, וחיסכון כספי גדול לרשתות.

במסגרת המחקר בוצעו בכל מטבח שתי תצפיות. בראשונה נמדד מצב הפחת הקיים, ללא כל התערבות בתהליכי העבודה במטבח, ולאחר התצפית הוגש דוח מפורט הכולל המלצות לצמצום הפחת. כל מטבח נדרש לעבוד לפי ההמלצות שנתקבלו, ולהמשיך ולבצע מדידת פחת באופן עצמאי. בתצפית השנייה נבחנו שינויי תהליכי העבודה, צמצום הפחת ותרגומם לחיסכון כספי. 

בין הרשתות שהשתתפו בפרויקט: רשת מלונות פתאל, חברת ההסעדה Sodexo ורשת המסעדות BBB, שהרימו את הכפפה יחד עם יוניליוור פודסולושיינס, כחלוצות ביישום כלים לשיפור יעילות תוך כדי תרומה לסביבה.

להורדת המדריך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר