חתני הקוסקוס העולמיים הם שלנו

השפים לביא ובסון גברו על טבחים ממדינות קוסקוס מובהקות כמו מרוקו, טוניס, ואפילו ממהרשות הפלשתינית, וחזרו ארצה עם זכיות בתוארי הקוסקוס הטעים ביותר והקוסקוס היצירתי ביותר

השף איל לביא, לשעבר ממסעדת פסטיס ועכשיו ממסעדת "רוקח 73" התל אביבית, זכה ביחד עם השף רוני בסון ממסעדת "אקליפטוס" הירושלמית במקום הראשון בתחרות בינלאומית להכנת קוסקוס, שנערכה זו השנה העשירית בסיציליה.

על פי תקנון התחרות נדקשו המתחרים להכין 20 מנות מגרסת הקוסקוס שלהם לשופטים, ועוד 80 מנות הוכנו והוגשו לעיתונאים במקום, שכיסו את התחרות.

השפים לביא ובסון גברו על טבחים ממדינות קוסקוס מובהקות כמו מרוקו, טוניס, ואפילו ממהרשות הפלשתינית, וחזרו ארצה עם זכיות בתוארי הקוסקוס הטעים ביותר והקוסקוס היצירתי ביותר.

השף איל לביא, המתמחה ביום-יום דווקא בבישול צרפתי תוך התמחות במנות-ים, "הביא אותה בשיחוק" מול חבר השופטים, כאשר הציג במנה שהתבססה על פרשנות תנ"כית, כאשר החומרים המרכיבים את המנה, ביניהם סולת בלולה עם שמן, דומים לאלה בהם השתמשו בתקופת בית המקדש, כמו גם חיטה ובורגול שהביאו במיוחד מהארץ.
לביא הפגין טאץ' ייחודי שקנה את לב השופטים, כאשר שילב בקוסקוס שלו טונה – הדג הפופולרי בסיציליה, אותו הוא צרב קלות, וזאת בשונה מאופן ההכנה הממושך יותר של טונה במטבח הסיציליאני.

מסתבר כי עבור השף הצעיר רוני בסון שהתלווה אל איל לביא, הזכייה בתחרות הנה שידור חוזר משפחתי, לאחר שאביו, השף משה בסון, זכה בתחרות לפני שמונה שנים. ארון הגביעים המשפחתי התעשר עתה פעם נוספת.

לביא ובסון אומרים כי הזכייה בתחרות הייתה מרגשת מאד. "ידענו שאנו מתמודדים מול נציגים ממדינות ערב", הם אומרים, "וכשיצרנו את המנה שלנו רצינו להעביר מסר של שלום, וכך שילבנו ברטבים חמישה אלמנטים שונים, שכל אחד מהם ייצג מדינה אחרת במזרח התיכון".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר